Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κίνα θα προσφέρει περισσότερη οικονομική βοήθεια σε πολιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις
Προορισμός

Η Κίνα θα προσφέρει περισσότερη οικονομική βοήθεια σε πολιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις

Στην Κίνα σημειώθηκαν περισσότερα από 1,455 δισ. εγχώρια τουριστικά ταξίδια το α' εξάμηνο του 2022 και τα συνολικά έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό έφθασαν τα 1,17 τρισ. γιουάν (περίπου 173,3 δισ. ευρώ) κατά την ίδια περίοδο.

Η Κίνα θα παράσχει περισσότερη οικονομική στήριξη για να βοηθήσει τις πολιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον COVID-19, ανακοίνωσαν οι αρχές την περασμένη Δευτέρα.

Όπως σημειώνει το silkroadgreek.gr, οι πιστωτικές υπηρεσίες προς τους παράγοντες της πολιτιστικής και τουριστικής αγοράς θα ενισχυθούν με εργαλεία νομισματικής πολιτικής, όπως o εκ νέου δανεισμός και η εκ νέου έκπτωση, σύμφωνα με κατευθυντήρια γραμμή που κυκλοφόρησε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι τοπικές αρχές και τα τραπεζικά ιδρύματα καλούνται να προσφέρουν στοχευμένες χρηματοδοτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που προσδιορίζονται ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κανονική λειτουργία.

Η κατευθυντήρια γραμμή είναι η τελευταία κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης για να διατηρήσει την οικονομία σε εύλογο εύρος λειτουργίας, καθώς ο τομέας του πολιτισμού και του τουρισμού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης.

Στην Κίνα σημειώθηκαν περισσότερα από 1,455 δισ. εγχώρια τουριστικά ταξίδια το α’ εξάμηνο του 2022 και τα συνολικά έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό έφθασαν τα 1,17 τρισ. γιουάν (περίπου 173,3 δισ. ευρώ) κατά την ίδια περίοδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024