Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κύπρος κρατά ακόμη εκτός τους Βρετανούς τουρίστες
Προορισμός

Η Κύπρος κρατά ακόμη εκτός τους Βρετανούς τουρίστες

Καθώς το νησί βασίζεται εν πολλοίς στους Βρετανούς τουρίστες, οι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι λένε ότι θα είναι τυχεροί αν έρθει το 1/3 των περίπου 3,98 εκατ. ανθρώπων που το επισκέφτηκαν πέρυσι.

Η Κύπρος θα συνεχίσει να αποκλείει τους Βρετανούς από το πρώτο “κύμα” τουριστών που επιτρέπεται να επιστρέψουν στον προορισμό.

Από τις 9 Ιουνίου, η χώρα θα επιτρέψει στους τουρίστες από περιορισμένο αριθμό χωρών να εισέλθουν στην επικράτειά της, αλλά όχι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιβάτες που έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες 14 ημέρες δε θα μπορούν να εισέλθουν στην Κύπρο, ακόμη και μέσω τρίτης χώρας, έως ότου ειδοποιηθούν περαιτέρω.

“Περιμένουμε την παρούσα κατάσταση να επανεξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες“, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καθώς το νησί βασίζεται εν πολλοίς στους Βρετανούς τουρίστες, οι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι λένε ότι θα είναι τυχεροί αν έρθει το 1/3 των περίπου 3,98 εκατ. ανθρώπων που το επισκέφτηκαν πέρυσι. Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Πέρδιος αναφέρει ότι η αναγνώριση της καλής υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης και της διαθεσιμότητας μονάδων εντατικής θεραπείας, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο όταν η Κύπρος δεχθεί και πάλι ταξιδιώτες από χώρες με παρόμοια χαμηλά ποσοστά μόλυνσης μέσα στον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι έχει δεσμευθεί να καλύψει τα έξοδα διακοπών σε όποιον τουρίστα βγει θετικός στον COVID-19 μετά από το ταξίδι του στο νησί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024