Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κύπρος θα πληρώνει τα έξοδα διαμονής, τροφίμων και φαρμάκων για μολυσμένους με COVID-19 τουρίστες
Προορισμός

Η Κύπρος θα πληρώνει τα έξοδα διαμονής, τροφίμων και φαρμάκων για μολυσμένους με COVID-19 τουρίστες

Η απόφαση αυτή είναι μέρος ενός πακέτου μέτρων που αποσκοπούν στην επιστροφή επισκεπτών στην Κύπρο, η οποία εχει λίγα κρούσματα. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η χώρα έχει επιβεβαιώσει 939 κρούσματα και 17 θανάτους.

Η Κύπρος έχει δεσμευθεί να καλύψει τα έξοδα διακοπών σε όποιον βγει θετικός στον COVID-19 μετά από το ταξίδι του στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πληρώσει για διαμονή, φάρμακα και τρόφιμα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Οι τουρίστες “θα πρέπει μόνο να αναλάβουν το κόστος της αεροπορικής μεταφοράς και επαναπατρισμού τους”.

Η απόφαση αυτή είναι μέρος ενός πακέτου μέτρων που αποσκοπούν στην επιστροφή επισκεπτών στην Κύπρο, η οποία εχει λίγα κρούσματα. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η χώρα έχει επιβεβαιώσει 939 κρούσματα και 17 θανάτους.

Ο τουρισμός αντιπροσώπευε περίπου το 15% του ΑΕΠ της χώρας πέρυσι, και έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει τους ταξιδιώτες το συντομότερο δυνατό. “Το χτύπημα είναι τεράστιο και προσπαθούμε να κάνουμε τώρα το καλύτερο δυνατό και ό,τι μπορούμε για το υπόλοιπο της σεζόν”, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Πέρδιος. “Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε εδώ υπό έλεγχο το ιό”.

Ακόμη, ένα νοσοκομείο 100 κλινών θα διατεθεί ειδικά για τουρίστες που θα είναι θετικοί ύστερα από εξετάσεις, καθώς και πολλά “ξενοδοχεία καραντίνας” για τις οικογένειες των ασθενών.

Η Κύπρος σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα αεροδρόμιά της στις 9 Ιουνίου για ορισμένες χώρες που θεωρείται ότι διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Μάλτα.

Οι αρχές θα ενημερώνουν τη λίστα των χωρών αυτών εβδομαδιαίως. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο κ. Πέρδιος δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία -που μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς των τουριστών στην Κύπρο- πιθανότατα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο νησί από τον Ιούλιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024