Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ανέδειξε τη Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικό προορισμό
Γαστρονομία

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ανέδειξε τη Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικό προορισμό

Συνολικά, 34 ομιλητές, 40 διαγωνιζόμενοι και 1.000 master chef παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας από 86 συνολικά χώρες, είναι ο απολογισμός του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo στις 24–27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης
αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς. Οι 1.000 chef που έλαβαν μέρος στο συνέδριο, γέμισαν τους δρόμους και τα εστιατόρια της πόλης για να γευθούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία και υποσχέθηκαν πως θα ξαναέρθουν.

Συνολικά, 34 ομιλητές, 40 διαγωνιζόμενοι και 1.000 master chef παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας από 86 συνολικά χώρες, είναι ο απολογισμός του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016. Μέσω του Συνεδρίου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα, η γαστρονομία της, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της στη διεθνή
γαστρονομική κοινότητα που συνεπάγεται ανάπτυξη σε εξαγωγές και εξαγώγιμες δράσεις.

Στις πιο σημαντικές στιγμές του συνεδρίου αποτυπώνεται η Παρέλαση των Εθνών που διεξήχθη στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι σεφ από όλο τον κόσμο, φορώντας τις ποδιές και τους σκούφους τους και κρατώντας τις σημαίες των κρατών τους, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και αφού φωτογραφήθηκαν έκαναν τη λεγόμενη Παρέλαση των Εθνών, που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου διεξήχθησαν και οι πολυαναμενόμενοι Παγκόσμιοι διαγωνισμοί, όπου ως νικητές αναδείχθηκαν:

  • Global Chefs Challenge – Winner: Eero Vottonen, Finland

1st Runner-up: Fredrik Andersson, Sweden
2nd Runner-up: Lee Boon Seng, Singapore

  • Hans Bueschkens Young Chefs Challenge – Winner: Robert Sandberg, Sweden

1st Runner-up: Tommy Jespersen, Denmark
2nd Runner-up: Tak Sock Hui Payuda, Singapore

  • Global Pastry Chefs Challenge – Winner: Narae Kim, South Korea

1st Runner-up: Frida Backe, Sweden
2nd Runner-up: Lee Yam Hock, Singapore

Στους Παγκόσμιους Διαγωνισμούς υπήρξαν και ελληνικές συμμετοχές με τον κ. Άλκη Τσεμπερλίδη να λαμβάνει μέρος στον Διαγωνισμό των Global Chefs και τον κ. Βασίλη Αγραφιώτη στο Διαγωνισμό των Global Pastry Chefs, αποκομίζοντας και οι δύο τεράστια εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε αυτή την παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας διοργάνωση.

Οι Νέοι Αρχιμάγειρες έως 25 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στο Bill Gallagher Forum έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική και την Πιερία, που ως στόχο είχαν την προβολή του πολιτισμού της χώρας μας μέσα από τη γαστρονομία.

Ως νέος πρόεδρος των Worldchefs εκλέχθηκε ο κ. Thomas Gugler, ενώ τη διεκδίκηση για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων το 2020 κέρδισε η Αγία Πετρούπολη, υπερισχύοντας των αντιπάλων της Λυών και Σύδνεϋ.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ως επίσημος τοπικός φορέας υποδοχής και στήριξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo 2016, κατέβαλλε συνεχείς προσπάθειες και ανέλαβε σημαντικές δράσεις για τη στήριξη της διοργάνωσης, συμβάλλοντας στην επιτυχή έκβαση της και συνεισφέροντας στην προβολή και αξιοποίηση της ελληνικής και τοπικής γαστρονομίας. Ειδικότερα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για να υποστηρίξει τις δράσεις προώθησης της διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου διέθετε δικό της stand στο Περίπτερο 13 με στόχο το καλωσόρισμα των συνέδρων και την προώθηση της Ελλάδας και των προϊόντων της στους επιφανείς σεφ του πλανήτη.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τα μέλη της που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να παρευρεθούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο και συντέλεσαν με την πολύτιμη βοήθεια τους στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον κ. Θεοφάνη Παπά , αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη συμπαράσταση και τη συμβολή τους στη διεξαγωγή όλου αυτού του εγχειρήματος, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γρηγόρη Τάσιο, καθώς και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και την πρόεδρο του κα Βούλα Πατουλίδου, για τη στήριξη τους στη διεξαγωγή του συνεδρίου, την εταιρεία Artion Conferences & Events, η οποία ανέλαβε τη διοργάνωση του Συνεδρίου για τη χώρα μας ως επίσημος επαγγελματίας διοργανωτής του World Chefs Congress & Expo 2016 και το ΙΕΚ Δέλτα, καθώς και τους καθηγητές και μαθητές του των οποίων η βοήθεια ήταν πολύτιμη. Επίσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί τους συνεργάτες της: Δήμο
Θεσσαλονίκης, The Met Hotel, Helexpo, Ginox, Pyramis, Technotel, Electrolux, Egem, Μαλλιάρης, Μυλοπόταμος, Όμιλο Domotel, Potidea Palace Hotel, Σπιτικό της Γερακίνας, Γιοκ Μπαλίκ, Brightside, την εφημερίδα Μακεδονία και τα Όμορφα Ταξίδια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022
24/11/2022
23/11/2022
22/11/2022