Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Malaysia Airlines απαγορεύει τις αποσκευές σε πτήσεις προς Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ
Αεροπορικές εταιρείες

Η Malaysia Airlines απαγορεύει τις αποσκευές σε πτήσεις προς Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ

Από απόψε, 5 Ιανουαρίου 2016 (μέχρι νεωτέρας), η αεροπορική εταιρεία θα είναι σε θέση να δέχεται μόνο χειραποσκευές έως 7 κιλά. Ο περιορισμός ισχύει για τις πτήσεις με προορισμό το Λονδίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Η ασιατική αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines δήλώσε στους επιβάτες της ότι δε θα μπορούν να κάνουν check in για καμία αποσκευή, για τις πτήσεις προς Ευρώπη, προς το παρόν. Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα, για τις πτήσεις με προορισμό το Λονδίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Εξαίρεση αποτελούν οι πτήσεις για Λονδίνο με αεροσκάφος A380.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε αδυναμία να μεταφέρει οποιαδήποτε αποσκευή στο χώρο των αποσκευών των αεροσκαφών της λόγω του γεγονότος της μεγάλης απόστασης για το ταξίδι στην Ευρώπη. Συμπληρωματικά, ανέφερε ως λόγο “έκτακτες, ισχυρές αντιξοότητες“, που περιορίζουν τη δυνατότητά της να μεταφέρει αποσκευές.

“Οι πτήσεις αυτές μακρινών αποστάσεων καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα για αεριωθουμένα και για λόγους ασφαλείας, η Malaysia Airlines αναγκάζεται να επιβάλει προσωρινά περιορισμούς στον έλεγχο του επιτρεπόμενου βάρους αποσκευών” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

“Από απόψε, 5 Ιανουαρίου 2016 (μέχρι νεωτέρας), η αεροπορική εταιρεία θα είναι σε θέση να δέχεται χειραποσκευές έως 7 κιλά μόνο – ένα τεμάχιο 7 κιλών ανά επιβάτες στην Economy Class και δύο τεμάχια συνολικά 14 κιλών (έως 7 κιλά ανά τεμάχιο) για τους επιβάτες της First Class και της Business Class”.

Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν check-in των υπόλοιπων αποσκευών τους, αλλά αυτές θα φτάνουν αργότερα, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Επίσης, επιβάτες που ταξιδεύουν transit με άλλους αερομεταφορείς, μέλη της Oneworld και κάνουν check-in τις αποσκευές τους, δε θα εξαιρούνται από αυτόν τον επιχειρησιακό περιορισμό, πρόσθεσε η εταιρεία.

Σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα της, η Malaysia Airlines αναφέρει: “Η Malaysia Airlines θα συνεχίσει να αξιολογεί την εξέλισσόμενη κατάσταση πάνω από την περιοχή και θα ενημερώσει τους επιβάτες όταν οι επιχειρεησιακές λειτουργίες επιστρεψουν στην κανονικότητα, Η ασφάλεια παραμένει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της εταιρείας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024