Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ MSC Cruises ξεκίνησε την πρώτη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με το MSC Grandiosa
Κρουαζιέρα

Η MSC Cruises ξεκίνησε την πρώτη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με το MSC Grandiosa

Η ναυαρχίδα της MSC Cruises, το MSC Grandiosa αναχώρησε προχθές από τη Γένοβα της Ιταλίας για την πρώτη 7-διανυκτέρευση κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο. Το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας της MSC Cruises εφαρμόζεται για όλους τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

To MSC Grandiosa προχθές έγινε το πρώτο πλοίο από το στόλο της MSC Cruises που καλωσόρισε επισκέπτες και το πρώτο πλοίο που εφάρμοσε το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας της εταιρείας. Οι πρώτοι επισκέπτες επιβιβάστηκαν χθες το πρωί στο κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises στο λιμάνι της Γένοβας της Ιταλίας, φτάνοντας στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας σε συγκεκριμένους χρόνους ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και ακολούθησαν τις νέες διαδικασίες ελέγχου σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας της εταιρείας. Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει έλεγχο θερμοκρασίας, ιατρικό έλεγχο μέσω ερωτηματολογίου για την υγεία και τεστ επιχρίσματος αντιγόνου COVID-19 για κάθε επισκέπτη πριν από την επιβίβαση. Αφού ολοκληρώθηκαν αυτά τα βήματα και αφού ο κάθε επιβάτης έλαβε τα αποτελέσματα του τεστ ενώ ήταν ακόμα στο τερματικό σταθμό, επιτράπηκε η επιβίβαση στο πλοίο σύμφωνα με τις νέες διαδικασίες υγείας και ασφάλειας, οι οποίες περιλαμβάνουν την απολύμανση και των δύο χειραποσκευών.
Σε όλους τους επισκέπτες δόθηκε ένα δωρεάν βραχιολάκι, το οποίο παρέχει στους επισκέπτες ανέπαφες επιλογές κατά την επιβίβασή τους, όπως το άνοιγμα των καμπινών τους ή την πραγματοποίηση πληρωμών. Αυτά τα βραχιολάκια θα βοηθήσουν επίσης στη διευκόλυνση της εγγύτητας μεταξύ των επιβατών και της ανίχνευσης επαφών, εάν χρειάζεται. Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες, όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν υποβληθεί σε παρόμοια αυστηρά μέτρα ελέγχου της υγείας τους, τα οποία περιλαμβάνουν 3 δοκιμές COVID-19 σε διάφορες φάσεις, καθώς και μια περίοδο απομόνωσης πριν ξεκινήσουν τα καθήκοντά τους. Κάθε μέλος του πληρώματος θα ελέγχεται τακτικά και θα παρακολουθείται η υγεία του.
Ο Gianni Onorato, διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises σχολίασε: “Είναι πραγματική χαρά να βρίσκομαι εδώ και να ταξιδεύω με το πρώτο από τα πλοία μας, και να επιστρέφω στην υπηρεσία και να μπορώ να καλωσορίσω τους επισκέπτες μας. Ο κύριος στόχος μας, τους τελευταίους μήνες, ήταν να θέσουμε σε εφαρμογή σωστά μέτρα που θα προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και των προορισμών που θα επισκεφθούμε. Αλλά ταυτόχρονα, έχουμε εργαστεί για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας διακοπές κρουαζιέρας που μπορούν να απολαύσουν και να βιώσουν ακόμα όλα εκείνα που γνωρίζουν και αγαπούν από την ψυχαγωγία και τις δραστηριότητες επί του πλοίου έως τις προστατευόμενες επισκέψεις στην ξηρά.
Μετά την επιβίβαση των επιβατών στο Civitavecchia, περισσότεροι επιβάτες θα επιβιβαστούν στα λιμάνια της Νάπολης και του Παλέρμου. Στη συνέχεια, το πλοίο θα φθάσει στη Βαλέτα, στη Μάλτα πριν επιστρέψει στη Γένοβα την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του πλοίου, οι επιβάτες θα μπορούν να πάνε στην ξηρά για να απολαύσουν τα διάφορα λιμάνια στα οποία θα πιάσει το πλοίο, αλλά μόνο ως μέρος μιας εκδρομής MSC Cruises στην ακτή. Αυτό γίνεται ως πρόσθετο επίπεδο προστασίας, έτσι ώστε η εμπειρία τους στην ξηρά να ακολουθεί τα ίδια υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλεια όπως στο πλοίο.

Για αυτήν την αρχική φάση της επανεκκίνησης των κρουζιέρων, θα ταξιδέψουν δύο πλοία της MSC Cruises στη Μεσόγειο, το δεύτερο θα είναι το MSC Magnifica που θα κάνει κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Για την τρέχουσα θερινή περίοδο αρχικά θα επιβιβασθούν μόνο επισκέπτες που διαμένουν σε χώρες του Σένγκεν. Στις ΗΠΑ, η MSC Cruises θα ξεκινήσει κρουαζιέρες μόνο όταν έρθει η ώρα, μετά από έγκριση από το CDC και άλλες σχετικές αρχές σε ολόκληρη την περιοχή, τηρώντας τις απαιτήσεις και τις οδηγίες του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024