Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ πόλη του Τελ Αβίβ ξεκινά την εφαρμογή master plan για αύξηση του τουρισμού
Προορισμός

Η πόλη του Τελ Αβίβ ξεκινά την εφαρμογή master plan για αύξηση του τουρισμού

Σύμφωνα με το σχέδιο, στόχος είναι να πολλαπλασιάστεί ο αριθμός των ξενοδοχειακών δωματίων, από 10.500 σήμερα σε διπλάσιο νούμερο μέσα σε μια δεκαετία.

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai και άλλοι επίσημοι λειτουργοί της πόλης παρουσίασαν το γενικό σχέδιο της πόλης για αύξηση του τουρισμού την επόμενη δεκαετία.

Ο στόχος του σχεδίου, που ονομάζεται “Tel Aviv – Jaffa 2030”, είναι να γίνει το Τελ Αβίβ έναν από τους πιο δημοφιλείς αστικούς προορισμούς στον κόσμο, αξιοποιώντας νέα τουριστικά αξιοθέατα, αυξάνοντας τις διαθέσιμες στα αγγλικά πληροφορίες και αναπτύσσοντας υποδομές, επικοινωνίες και καταλύματα.

“Τα τελευταία χρόνια, η πόλη μας γνώρισε τεράστια τουριστική αύξηση… Από μια μικρή πόλη με λίγους επισκέπτες, το Τελ Αβίβ-Τζάφα έχει γίνει ένας τόπος που πολλοί άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν και να απολαύσουν”, δήλωσε ο Huldai.

Το Τελ Αβίβ υποδέχθηκε 2.200.000 τουρίστες το 2018, με συνολικό οικονομικό όφελος 1,6 δισ. δολ. από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πόλης, σύμφωνα με τον Δήμο του Τελ Αβίβ.

Η πόλη έχει κάνει προσπάθειες για την αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιστορικών χώρων, αλλά η μεγάλη αύξηση του τουρισμού πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά, προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη, εξήγησε ο Huldai. “Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το γενικό σχέδιο έχει σκοπό να διαχειριστεί σοφά την τουριστική αύξηση και να την προγραμματίσει για το μέλλον”.

Τα κύρια προβλήματα, τα οποία ελπίζεται να λύσει το σχέδιο είναι το κόστος διαβίωσης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η διαθεσιμότητα πληροφοριών σε ξένες γλώσσες και η εικόνα του Ισραήλ ως μη ασφαλούς χώρας.

Το master plan παρουσιάστηκε από τον μηχανικό της πόλης του Τελ Αβίβ, Udi Carmeli, και τον διευθυντή World Tourism and Tourism Administration, Eitan Schwartz.

Η πρώτη δράση του σχεδίου είναι η άνοδος του branding της πόλης ως τουριστικού προορισμού με τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και η επέκταση υπηρεσιών σε νέα κοινά-στόχους, όπως οι οικογένειες, Μουσουλμάνους και Άραβες, Κινέζους και ηλικιωμένους τουρίστες, με τη δυνατότηα διαθεσης πληροφοριών και καθοδήγησης σε ξένες γλώσσες.

Η πόλη σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει νέα αξιοθέατα και ξενοδοχειακες υποδομές. Γίνεται προσπάθεια να επιταχυνθεί η κατασκευή νέων ξενοδοχείων, να δοθεί έμφαση στη μετατροπή κτιρίων με γραφεία σε ξενοδοχεία και να ρυθμιστεί η αγορά ενοικίασης για τουρίστες. Σύμφωνα με το σχέδιο, στόχος είναι να πολλαπλασιάστεί ο αριθμός των δωματίων των ξενοδοχείων από 10.500 σήμερα σε διπλασιασμό αυτού του αριθμού μέσα σε μια δεκαετία.

Ο Carmeli δήλωσε ότι το 2019 είναι καθοριστικό έτος για τον τουρισμό στο Ισραήλ και ιδιαίτερα στο Τελ Αβίβ και τη Jaffa. “Φέτος φιλοξένησαμε το Διαγωνισμό της Eurovision, χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός που έχει συμβεί στα 110 χρόνια της πόλης, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον δήμο να ενισχύσει τις τουριστικες υποδομές της πόλης και πρόσφερε επίσης την ευκαιρία έναρξης κινήσεων που θα υπηρετήσουν τον τουριστικό κλάδο στην πόλη τα επόμενα χρόνια”.

Το κλειδί για την επιτυχία μιας αποτελεσματικά σχεδιασμένης πόλης είναι να εξετάζει τόσο τις ανάγκες των τουριστών όσο και των κατοίκων της, πρόσθεσε ο Carmeli. “Το όραμα της πόλης για τουρισμό τοποθετεί το Τελ Αβίβ σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, ο οποίος θα είναι καινοτόμος και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα ζωής τους”, κατέληξε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024