Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Πορτογαλία θα υποδεχθεί τους Βρετανούς τουρίστες ακόμη και χωρίς εμβολιασμό
Προορισμός

Η Πορτογαλία θα υποδεχθεί τους Βρετανούς τουρίστες ακόμη και χωρίς εμβολιασμό

Η ανακοίνωση ακολουθεί τη διαγραφή της χώρας από την 'κόκκινη λίστα' των ταξιδιωτικών διαδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η υπουργός Τουρισμού της Πορτογαλίας, Rita Marquez ανακοίνωσε ότι και μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, εάν φέρουν μαζί τους απόδειξη αρνητικού τεστ COCID-19.

Η Marquez είπε ότι η Πορτογαλία ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου, την ημερομηνία που οι Βρετανοί ενδέχεται να μπορούν να ταξιδέψουν ξανά στο εξωτερικό για διακοπές. Η ανακοίνωση ακολουθεί τη διαγραφή της χώρας από την “κόκκινη λίστα” των ταξιδιωτικών διαδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μιλώντας για την κατάργηση της Πορτογαλίας από τη βρετανική “κόκκινη λίστα”, ο Luis Araujo, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού της Πορτογαλίας δήλωσε: “Αυτή η απόφαση αντιπροσωπεύει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν τη νέα φάση που περνά ο κόσμος, εκτός από την ενθάρρυνση των επισκέψεων στον προορισμό για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. “Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι η Πορτογαλία έχει δεσμευθεί να καλωσορίσει όλους με έναν ασφαλή και βιώσιμο τρόπο. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε σε όσους επιλέγουν να μας επισκεφθούν τις ίδιες υπέροχες εμπειρίες με πρόσθετη ασφάλεια”.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της χώρας υπάρχουν περισσότερες από 22.000 τουριστικές εταιρείες με το σήμα “Clean & Safe Seal”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024