Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ρώμη απαγορεύει το ποτό και το φαγητό γύρω από τα περίφημα μπαρόκ συντριβάνια της
Προορισμός

Η Ρώμη απαγορεύει το ποτό και το φαγητό γύρω από τα περίφημα μπαρόκ συντριβάνια της

Οι απαγορεύσεις αφορούν σε περίπου 40 συντριβάνια -εκείνα που είναι ιστορικής σημασία και ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Όποιος παραβεί τους κανονισμούς θα του επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 240 ευρώ.

Ακολουυώντας το παράδειγμα των κανονισμών της Βενετίας για την αντιμετώπιση των αγενών τουριστών στην Ιταλία, οι Αρχές της πρωτεύουσας της χώρας ανακοίνωσαν την απαγόρευση της κατανάλωσης φαγητού και ποτού γύρω από τα περίφημα σιντριβάνια της.

Οι κανονισμοί αφορούν σε περίπου 40 συντριβάνια -εκείνα που είναι ιστορικής σημασίας. Οι τουρίστες δε θα είναι πλέον σε θέση να φάνε ένα παγωτο και να καθίσουν δίπλα στην Piazza Navona, για παράδειγμα, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το φαγητό δεν είναι το μόνο πράγμα που οι τουρίστες δεν επιτρέπεται πλέον να κάνουν γύρω από τα συντριβάνια. Επίσης απαγορεύεται να μπαίνει κανείς μέσα σε αυτά, να κάθονται πάνω τους, να αφήνουν τα κατοικίδια να πίνουν από εκεί και να ρίχνουν πράγματα στο νερό -παρόλο που επιτρέπεται η ρίψη νομισμάτων, δηλαδή η παράδοση της ρίψης νομισμάτων στη Fontana di Trevi, σύμφωνα με την οποία αν κανείς ρίξει ένα νόμισμα θα επιστρέψει στη Ρώμη.

Η Piazza del Popolo, η Piazza di Spagna και η Piazza Barberini είναι μερικές από τα συντριβάνια, μαζί με τη Fontana di Trevi και την Piazza Navona, που υπόκεινται στις απαγορεύσεις. Όποιος παραβεί τους κανονισμούς θα του επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 240 ευρώ.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της Ρώμης να ελέγξει την κακή συμπεριφορά των επισκεπτών της. Σε μερικά από προηγούμενα περιστατικά, οι τουρίστες προσπαθούσαν να κολυμπήσουν στα σιντριβάνια και να αφοδεύσουν (!) στα αρχαία μνημεία. Υπενθυμίζονται ακόμη και οι βανδαλισμοι και οι παράνομες είσοδοι στο Κολοσσαίο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όταν ο οίκος μόδας Bulgari πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό και την επιδιόρθρωση των σκαλοπατιών στην Piazza di Spagna, ο πρόεδρος Paolo Bulgari δέχθηκε κριτική, καθώς αναφέρθηκε στους τουρίστες που χρησιμοποιούν τα σκαλοπάτια ως δημόσιο χώρο για να κάθονται, ως “βάρβαρους”.

Η δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi δήλωσε: “Η ομορφιά της Ρώμης πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024