Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ρωσία 'εκτοπίζει' από τον ενάεριο χώρο της 36 χώρες
Αερομεταφορές

Η Ρωσία 'εκτοπίζει' από τον ενάεριο χώρο της 36 χώρες

Οι ΗΠΑ είπαν 'όχι' στο αίτημα της Ουκρανίας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Η Μόσχα απαγόρευσε σε αεροπορικές εταιρείες από 36 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο σε αντίποινα μετά τις σαρωτικές κυρώσεις που στόχευαν τον αεροπορικό της κλάδο, ύστερα από την στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Μόσχα στην Ουκρανία.

“Σε απάντηση στην απαγόρευση ευρωπαϊκών κρατών σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή από εταιρίες που είναι καταγεγραμμένες στη Ρωσία, επιβλήθηκαν περιορισμοί σε πτήσεις από αερομεταφορείς από 36 κράτη”, ανέφερε η ρωσική αεροπορική υπηρεσία Rosaviatsia σε ανακοίνωσή της.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία “περιόρισε την πτητική λειτουργία αεροπορικών εταιρειών” των ακόλουθων 36 χωρών: Αυστρία, Αλβανία, Αγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρτ, Ελλάδα, Εσθονία, Δανία (και Γροιλανδία-Νησιά Φαρόες και θαλάσσιος χώρος), Νήσος Jersey (στενό Μάγχης) , Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία Τσεχία και Φινλανδία.

Ακόμη, η Aeroflot ακύρωσε πτήσεις της προς τις χώρες της Νότιας Αμερικής από χθες, 28 Φεβρουαρίου.

Οι ΗΠΑ είπαν όχι στο αίτημα της Ουκρανίας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

“Η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα προϋπέθετε την εφαρμογή της και αυτό θα ενέπλεκε τις ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι που έχουμε δηλώσει ότι δεν επιθυμούμε”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο σχετικό αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τις εκκλήσεις να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

“Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία”, εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki. “Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι στην ουσία αυτό θα αποτελούσε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προϋπέθετε εφαρμογή του μέτρου. Θα απαιτούσε να αναπτυχθεί ο στρατός των ΗΠΑ για την επιβολή της, πράγμα που θα σήμαινε απευθείας σύγκρουση, δυνητική απευθείας σύγκρουση, και δυνητικό πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι στο οποίο δε σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε“, πρόσθεσε.

Πτήση της Aeroflot από Μόσχα προς Νέα Υόρκη γύρισε πίσω

Η πτήση 124 της Aeroflot από τη Μόσχα (SVO) προς Νέα Υόρκη (JFK) την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου με ένα Boeing 777-300ER απογειώθηκε κανονικά αλλα ύστερα από 8 ώρες πτήσης γύρισε πίσω, καθώς ξεκίνησαν οι περιορισμοί πτήσεων πάνω από τις σκανδιναβικές χώρες, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024