Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Σαγκάη στοχεύει στην κατασκευή διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου παγκόσμιας κλάσης
Προορισμός

Η Σαγκάη στοχεύει στην κατασκευή διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου παγκόσμιας κλάσης

Πάνω από 10 εταιρείες και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η COSCO Shipping, η China Eastern Airlines and the Baltic και το Διεθνές Ναυτιλιακό Συμβούλιο, υπέγραψαν την 'Πρωτοβουλία της Σαγκάης 2021' για τη διασφάλιση της διασυνοριακής μεταφοράς αντιεπιδημικών υλικών.

Η Σαγκάη θα επιταχύνει την κατασκευή ενός συμπλέγματος λιμένων και αεροδρομίων παγκόσμιας κλάσης στο Δέλτα του ποταμού Yangtze, σε μια προσπάθεια να το μετατρέψει σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας κλάσης, δήλωσε αξιωματούχος την περασμένη Πέμπτη.

Η πόλη στοχεύει επίσης να προωθήσει την αφαίρεση του άνθρακα και να ενισχύσει τη συνεργασία με τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, δήλωσε ο Gong Zheng, δήμαρχος της Σαγκάης, στο φόρουμ “North Bund 2021” για τη διεθνή ναυτιλία.

Όπως αναμεταδίδει το silkroadgreek.gr, η Σαγκάη κατέλαβε την τρίτη θέση στη διεθνή κατάταξη των ναυτιλιακών κέντρων στην Έκθεση του 2021 Xinhua-Baltic International Shipping Center Development Index, η οποία αξιολόγησε τις ολοκληρωμένες επιδόσεις 43 παγκόσμιων πόλεων με λιμενικές και ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το 14ο Πενταετές Σχέδιο της πόλης (2021-2025) για την κατασκευή διεθνών ναυτιλιακών κέντρων, η ετήσια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων θα φτάσει τουλάχιστον τις 47 εκατ. ισοδύναμες μονάδες 20 ποδιών μέχρι το 2025, η ετήσια διακίνηση των αεροπορικών ταξιδιών επιβατών θα φτάσει τουλάχιστον 130 εκατομμύρια και η ετήσια διακίνηση φορτηγών πλοίων θα φτάσει τους 4,1 εκατ. τόν. ή περισσότερο.

Ο Kitack Lim, γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, δήλωσε ότι η ψηφιοποίηση είναι ένα βασικό στοιχείο που μπορεί να φέρει τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε μια νέα εποχή διασφαλίζοντας τη θαλάσσια ασφάλεια, προωθώντας την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο και βελτιώνοντας τη λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Επίσης στο φόρουμ, περισσότερες από 10 εταιρείες και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η COSCO Shipping, η China Eastern Airlines και η Baltic και το Διεθνές Ναυτιλιακό Συμβούλιο, υπέγραψαν την “Πρωτοβουλία της Σαγκάης 2021” για τη διασφάλιση της διασυνοριακής μεταφοράς αντιεπιδημικών υλικών, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια των εμπλεκόμενων εργαζομένων, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά το παγκόσμιο σύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ στενά μαζί σε πολυμερές επίπεδο για να αναζωογονήσουμε τις διεθνείς ανταλλαγές και τη συνεργασία και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού και του εμπορίου για να αυξήσουμε την ευημερία για όλους”, δήλωσε ο Stephen Creamer, διευθυντής του Γραφείου Αεροναυτιλίας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024