Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Singapore Airlines η πρώτη αεροπορική διεθνώς με πιλοτική δοκιμή του Travel Pass της ΙΑΤΑ
Αεροπορικές εταιρείες

Η Singapore Airlines η πρώτη αεροπορική διεθνώς με πιλοτική δοκιμή του Travel Pass της ΙΑΤΑ

Επιβάτες με τηλεφωνικές συσκευές Apple iOS θα κληθούν να κατεβάσουν την εφαρμογή IATA Travel Pass και να δημιουργήσουν μια ψηφιακή ταυτότητα που θα περιλαμβάνει τη φωτογραφία τους και τα στοιχεία του διαβατηρίου τους.

Η Singapore Airlines θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που θα δοκιμάσει πιλοτικά την εφαρμογή Travel Pass της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) για το ψηφιακό διαβατήριο υγείας, ξεκινώντας με επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Σιγκαπούρη στο Λονδίνο από τις 15 έως τις 28 Μαρτίου 2021.

Επιβάτες με τηλεφωνικές συσκευές Apple iOS θα κληθούν να κατεβάσουν την εφαρμογή IATA Travel Pass και να δημιουργήσουν μια ψηφιακή ταυτότητα που θα περιλαμβάνει τη φωτογραφία τους και τα στοιχεία του διαβατηρίου τους. Μπορούν επίσης να περάσουν στην εφαρμογή και τις πληροφορίες της πτήσης τους. Στη συνέχεια, πριν από την αναχώρησή τους, θα μπορούν μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πύλης να κάνουν κράτηση για το τεστ COVID-19 σε μία από τις επτά συμβεβλημένες κλινικές στη Σιγκαπούρη. Θα μπορούν να κάνουν εγγραφή στην
κλινική χρησιμοποιώντας την ψηφιακή ταυτότητα και τις πληροφορίες πτήσης που βρίσκονται στην εφαρμογή. Μέσα από την εφαρμογή θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των τεστ τους, καθώς και την επιβεβαίωση της κράτησης για την πτήση. Το μητρώο Timatic της IATA θα παρέχει τις πληροφορίες back-end σχετικά με τα τεστ COVID-19 και τις απαιτήσεις εισόδου.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδείξουν την επιβεβαίωση στο προσωπικό του check in στο αεροδρόμιο Changi πριν από την αναχώρηση της πτήσης. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους ένα φυσικό αντίγραφο του υγειονομικού πιστοποιητικού που εκδίδεται από την κλινική όπου έκαναν το τεστ COVID-19.

Με την ενοποίηση της επαλήθευσης των διαπιστευτηρίων υγείας σε μία εφαρμογή, οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν μια ταχύτερη και πιο ομαλή διαδικασία check-in. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πλήρη έλεγχο του τρόπου κοινοποίησης των προσωπικών τους στοιχείων, καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά στο κινητό τηλέφωνο και όχι σε κάποια κεντρική βάση δεδομένων. Αυτό είναι κρίσιμο σημείο, δεδομένης της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης των δεδομένων υγείας.

Εάν η πιλοτική εφαρμογή είναι επιτυχής, θα ανοίξει το δρόμο για την ενσωμάτωση όλης της διαδικασίας ψηφιακής επαλήθευσης των προϋποθέσεων υγείας στην εφαρμογή για κινητά SingaporeAir, από τα μέσα του 2021 περίπου, χρησιμοποιώντας ξανά την υποδομή Travel Pass της IATA.

Η δοκιμαστική εφαρμογή του IATA Travel Pass από τη Singapore Airlines έρχεται μετά από μια σειρά από ψηφιακές πρωτοβουλίες που ξεκίνησε η εταιρεία για να απλοποιηθεί η διαδικασία της ψηφιακής επαλήθευσης των προϋποθέσεων υγείας για τους ταξιδιώτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024