Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Σκιάθος λαμβάνει το πρώτο ‘Πακέτο Τεχνικής Βοήθειας’ που αναπτύχθηκε από τον ΠΟΤ, στην Ελλάδα
Βιώσιμος τουρισμός

Η Σκιάθος λαμβάνει το πρώτο ‘Πακέτο Τεχνικής Βοήθειας’ που αναπτύχθηκε από τον ΠΟΤ, στην Ελλάδα

Στο άμεσο μέλλον, ειδικοί του ΠΟΤ θα συνεργαστούν με τον Δήμο Σκιάθου για να αξιολογήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ του νησιού και να προτείνουν προσαρμογές και απαραίτητες βελτιώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη δέσμευση του προορισμού να χρησιμοποιεί τον τουρισμό ως μοχλό αειφόρου ανάπτυξης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) υποστηρίζει τις κοινότητες καθώς προετοιμάζονται να υποδεχτούν και πάλι τους επισκέπτες και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες του τουρισμού, ώστε να ξεκινήσει η ανάκαμψη και να οδηγήσει σε ανάπτυξη βιώσιμη και χωρίς περιορισμούς.

Καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια συνεχίζουν να χαλαρώνουν ή να αίρονται σταθερά, ο UNWTO στρέφει το ενδιαφέρον του από την υποστήριξη των μελών του -καθώς ‘απορροφούν’ τις επιπτώσεις της ιστορικής κρίσης- στην επανεξέταση του μακροπρόθεσμου ρόλου του τουρισμού στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας και στην παροχή ευκαιριών. Μέσω των Πακέτων Τεχνικής Βοήθειας, ο UNWTO είναι παρών σε κάθε περιοχή του πλανήτη.

Η εφαρμογή του Πακέτου Τεχνικής Βοήθειας στην Ελλάδα

Αναδεικνύοντας τη δέσμευση του UNWTO να συνεργαστεί με τις ίδιες τις κοινότητες για να επανεξετάσει και να επανεκκινήσει τον τουρισμό, ο οργανισμός ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, για να προωθήσει τις πολιτικές, πρωτίστως για τους ανθρώπους. Για δεκαετίες, ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και ευκαιρίας για τους κατοίκους του νησιού, που είναι ένα από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης. Τώρα, καθώς ο τομέας επανεκκινείται και ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο UNWTO εργάζεται μαζί με τις τοπικές αρχές για ένα πακέτο τεχνικών συμβουλών και πρακτικής βοήθειας.

Στο άμεσο μέλλον, ειδικοί του UNWTO θα συνεργαστούν με τον Δήμο Σκιάθου για να αξιολογήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ του νησιού και να προτείνουν προσαρμογές και απαραίτητες βελτιώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη δέσμευση του προορισμού να χρησιμοποιεί τον τουρισμό ως μοχλό αειφόρου ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο τομέας λειτουργεί υπέρ όλων στη Σκιάθο, ο UNWTO θα εξετάσει επίσης τις απόψεις των κατοίκων της περιοχής για τον τουρισμό και θα αξιολογήσει πως μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερο στον τουριστικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη.

Οι δράσεις αυτές αντιπροσωπεύουν το πρώτο Πακέτο Τεχνικής Βοήθειας που αναπτύχθηκε από τον UNWTO στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ως “σημαντική συνεργασία για την ανάκαμψη του τουρισμού στη Σκιάθο μετά την πανδημία. Προς το παρόν, περιμένουμε την έναρξη της συνεργασίας. Με τη συνέργεια και την υποστήριξη των κορυφαίων φορέων του κόσμου και της χώρας μας όσον αφορά στον τουρισμό, είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος όλων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024