Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Σκιάθος μέσα στις 20 πιο πολυφωτογραφημένες κινηματογραφικά περιοχές στο Instagram
Προορισμοί

Η Σκιάθος μέσα στις 20 πιο πολυφωτογραφημένες κινηματογραφικά περιοχές στο Instagram

Η εταιρεία On The Go Tours αποκάλυψε τις 20 τοποθεσίες που γυρίστηκαν ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές που εμφανίστηκαν περισσότερο στο Instagram (σύμφωνα με τα hashtags). Στη 12η θέση βρίσκεται και η Σκιάθος με το 'Mamma Mia'.

Οι τοποθεσίες που βλέπουμε στο σινεμά ή την τηλεόραση μπορεί μερικές φορές να είναι τόσο εκπληκτικές ώστε να “κολλάνε” στο μυαλό μας ως ένα από τα καλύτερα μέρη της ταινίας. Είτε πρόκειται για τους αρχαίους ναούς του Angkor Thom όπως εμφανίζονται στο “Lara Croft: Tomb Raider”, είτε για τα γραφικά χωριά της Σκιάθου στο “Mamma Mia”, σε έναν κόσμο όπου θέλουμε να βιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες, η ευκαιρία να επισκεφθούμε μερικές από τις αυτές τις τοποθεσίες δε συγκρίνεται.

Ο βρετανικός ΟΤΑ On The Go Tours αποκάλυψε ότι το Beverly Hills είναι η τοποθεσία που έχει εμφανιστεί περισσότερο από κάθε άλλη στο Instagram. Όπως φάνηκε στο διαχρονικό “Pretty Woman” της δεκαετίας του ’90, αλλά και στην ταινία επιστημονικής φαντασίας “Terminator 3: Rise of the Machines”, το Beverly Hills κατακτά την κορυφαία θέση στη λίστα με τις πιο Instagrammed τοποθεσίες που εμφανίστηκαν σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με 3,9 εκατ. hashtags.

  • Το “Pretty Woman” του 1990 είναι η ταινία που κατάφερε να ανεβάσει αυτόν τον προορισμό του Λος Άντζελες ως τον πιο Instagrammed προορισμό, με σκηνές όπως η πρωτοαγωνίστρα Julia Roberts να διασχίζει κατά μήκος τη Rodeo Drive, όπου έκανε τα ψώνια της
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το ιδανικό μέρος για ένα οδικό ταξίδι με θέμα τις ταινίες: Οκτώ από τις κορυφαίες δέκα τοποθεσίες που εμφανίστηκαν στη λίστα με τους πιο πολυφωτογραφισμένους στο Instagram προορισμούς του σινεμά ή της τηλεόραση βρίσκονται στις ΗΠΑ και περιλαμβάνουν σκηνές από το “Jaws”, το “American Horror Story”, το “Planet of the Apes” και, φυσικά, το “Forrest Gump”.
  • Τρεις τηλεοπτικές σειρές έχουν επίσης μια θέση στη λίστα: Τα “Game of Thrones”, “Angels and Demons” και “American Horror Story”, καταλαμβάνοντας τις θέσεις 3, 8 και 11 αντίστοιχα.
Οι 10 πιο γνωστές τοποθεσίες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών σύμφωνα με το Instagram:
  • Rank

    Iconic Movie/TV Show

    Location

    Hashtag

    Number of uses

    1

    Pretty Woman

    Beverly Hills, Los Angeles, USA

    #beverlyhills

    3,962,261

    2

    The Sound of Music

    Salzburg, Austria

    #salzburg

    1,774,702

    3

    Game of Thrones

    Dubrovnik, Croatia

    #dubrovnik

    1,567,569

    4

    Rain Man

    Caesars Palace, Nevada, USA

    #caesarspalace

    1,308,584

    5

    Notting Hill

    Notting Hill, London, UK

    #nottinghill

    951,284

    6

    Indiana Jones and the Last Crusade

    Petra, Jordan

    #petra

    707,680

    7

    Jaws

    Martha’s Vineyard, Massachusetts, USA

    #marthasvineyard

    540,370

    8

    Angels and Demons

    Vatican City, Rome, Italy

    #vaticancity

    486,745

    9

    Rebel Without a Cause

    Griffith Observatory, Los Angeles, USA

    #griffithobservatory

    400,622

    10

    Forrest Gump

    Monument Valley, Arizona, USA

    #monumentvalley

    358,151

Στην 11η θέση είναι το Murder House στο Los Angeles των ΗΠΑ (“American Horror Story”), στην 12η η Σκιάθος με το “Mamma Mia”, στην 13η η Malibu Beach στη Φλόριντα (“Planet of the Apes”), στη 14η το Glencoe στη Βρετανία (“Skyfall”), στη 15η το Wadi Rum στην Ιορδανία (“Lawrence of Arabia”), στη 16η το Tikal στη Γουατεμάλα (“Star Wars: Episode IV”), στη 17η το κάστρο Neuschwanstein στη Γερμανία (“Chitty Chitty Bang Bang”), στη 18η το Angkor Thom στην Καμπότζη (“Lara Croft: Tomb Raider”), στη 19η το Matamata στη Νέα Ζηλανδία (“Lord of the Rings”) και στην 20ή το Ait Benhaddou στο Μαρόκο (“Gladiator”).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024