Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Συρία κλείνει τα σύνορα της με την Ιορδανία

Η Συρία κλείνει τα σύνορα της με την Ιορδανία

Χθες επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Πληροφοριών της Συρίας, Τάχερ Αντουάν, ότι η χώρα έκλεισε τα σύνορά της με την Ιορδανία. «Η Συρία έκλεισε τα σύνορά της με την Ιορδανία. Η […]

Χθες επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Πληροφοριών της Συρίας, Τάχερ Αντουάν, ότι η χώρα έκλεισε τα σύνορά της με την Ιορδανία. «Η Συρία έκλεισε τα σύνορά της<...> με την Ιορδανία. Η συριακή απόφαση συνδέεται με την εσωτερική κατάσταση στη Συρία», ανακοίνωσε ο Αντουάν, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το επίσημο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra. «Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν σύντομα στο φυσιολογικό», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, στην οποία έχουν εισβάλει εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης κατά του συριακού καθεστώτος που ξεκίνησε στην πόλη αυτή πριν από έξι εβδομάδες.

Σύμφωνα με υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδρομές των δυνάμεων ασφαλείας γίνονται και στη Ντούμα, η οποία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της συριακής πρωτεύουσας, και στην αλ Μουανταμίγεχ, στα προάστια της Δαμασκού.

«Είναι σαφές ότι οι συριακές αρχές πήραν την απόφαση για μια στρατιωτική λύση και μια λύση των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024