Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook διεισδύει στη ρωσική αγορά
Συνεργασία με τη VAO Intourist

Η Thomas Cook διεισδύει στη ρωσική αγορά

Σε συνεργασία με τη VAO Intourist, η οποία σηματοδοτεί την είσοδό της στη ρωσική αγορά προχώρησε η Thomas Cook. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει μόνο το τμήμα της διοργάνωσης ταξιδιών και […]

Σε συνεργασία με τη VAO Intourist, η οποία σηματοδοτεί την είσοδό της στη ρωσική αγορά προχώρησε η Thomas Cook. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει μόνο<...> το τμήμα της διοργάνωσης ταξιδιών και τα τουριστικά γραφεία λιανικής πώλησης της Intourist. επιχειρήσεων του ξενοδοχείου δεν θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία. Μέχρι αυτήν τη στιγμή, η Thomas Cook αρκείται στην απόκτηση του ελέγχου ενός πακέτου μετοχών του 50,1%. Ο βρετανικός τουριστικός οργανισμός είναι έτοιμος να πληρώσει για το πακέτο αυτό έως και 45 εκατ. δολ. (10 εκατ. σε μετρητά και 35 εκατ. ευρώ από το ενεργητικό της Thomas Cook).

Η πλήρης απόκτηση της Intourist σχεδιάζεται για το 2015. “Σχεδιάζουμε να αυξήσουme την αξία της εταιρείας μέχρι την ημερομηνία αυτή, δεν έχει κανένα νόημα να ανακοινώσουμε κάποια σταθερή τιμή τώρα”, εξήγησε ο Aleksandr Arutyunov, πρόεδρος της VAO Intourist.

“Η επιχειρηματική κίνηση προς τη Ρωσία είναι σύμφωνη με την πάγια στρατηγική μας για ανάπτυξή μας στις αναδυόμενες αγορές. Χαίρομαι που δε βιαστήκαμε για τη διασφάλιση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Manny Fontela-Novoa. Ο Fontela-Novoa δήλωσε ότι σχεδιάζει να στοχεύσει και άλλες ανερχόμενες (τις επονομαζομενες BRIC) χώρες, όπως η Κίνα και η Βραζιλία, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται άμεσα επικείμενη συμφωνία. “Αξιολογούμε την κινεζική αγορά ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν νομίζετε ότι η συμφωνία στη Ρωσία καθυστέρησε, περιμένετε να δείτε πόσο να αργήσει για την Κίνα. Η είσοδος στην Κίνα θα γίνει μέσω εξαγοράς”, είπε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η Thomas Cook δεν είναι ο πρώτος ξένος ταξιδιωτικός οργανισμός που διεισδύει στη ρωσική αγορά. Ανάλογου μεγέθους οργανισμοί, όπως η TUI και η Kuoni, εχουν υπογράψει συμφωνίες με τις VKO και Megapolus tours. Η Thomas Cook και ο ανταγωνιστής της, TUI Travel (το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας ανήκει στη γερμανική TUI) στρέφονται όλο και περισσότερο για την ανάπτυξή τους προς τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Μετά από μια σημαντική αναδιάρθρωση, το 2005, η Intourist έγινε ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ρωσίας για τη μαζική αγορά, πουλώντας διακοπές τόσο σε Ρώσους τουρίστες που ταξιδεύουν στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε διεθνείς τουρίστες.

Η συμφωνία μεταξύ VAO Intourist και Thomas Cook θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2011.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024