Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Τουρκία ενεργοποιεί πρόγραμμα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τουρισμό
Τουριστική πολιτική

Η Τουρκία ενεργοποιεί πρόγραμμα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Η χώρα έχει επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του 'Προγράμματος πιστοποίησης ασφαλούς τουρισμού' και έχει καταστήσει υποχρεωτική τη συγκεκριμένη πιστοποίηση για μονάδες διαμονής με 30 ή περισσότερα δωμάτια. Μέχρι τώρα έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 8.000 μονάδες.

Η Τουρκία ξεκίνησε τον πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Τουριστικής Προώθησης & Ανάπτυξης της Τουρκίας (Türkiye Tourism Promotion and Development Agency – TGA). Το πρόγραμμα εμβολιασμού θα καλύψει τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων, των μονάδων διαμονής, των ταξιδιωτικών γραφείων καθώς και των επαγγελματικών οδηγών, πάνω από 1 εκατ. άτομα. Ο εμβολιασμός ολόκληρου του ανθρώπινου δυναμικού στον τουρισμό θα ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου του 2021.

Στο πλαίσιο του “Προγράμματος Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού“, το πρόγραμμα εμβολιασμού στοχεύει να καλωσορίσει τους διεθνείς ταξιδιώτες για την επερχόμενη θερινή περίοδο και να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά και των κατοίκων της χώρας.

Η έναρξη του “Προγράμματος Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού” έγινε τον Ιούνιο του 2020. Πριν από την έναρξη της σεζόν, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού άρχισε να εργάζεται για την ένταξη των εργαζομένων του τουριστικού τομέα στο πρόγραμμα εμβολιασμού, για να εξασφαλίσει ότι οι τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι η χώρα έχει επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της πρακτικής “Πρόγραμμα πιστοποίησης ασφαλούς τουρισμού” και έχει καταστήσει υποχρεωτική τη συγκεκριμένη πιστοποίηση για μονάδες διαμονής με 30 ή περισσότερα δωμάτια. Μέχρι τώρα έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 8.000 μονάδες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024