Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI Belgium ακυρώνει όλες τις πτήσεις προς Βουλγαρία έως τέλος Ιουνίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
TOs

Η TUI Belgium ακυρώνει όλες τις πτήσεις προς Βουλγαρία έως τέλος Ιουνίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η TUI Belgium έχει επίσης ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς τη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Τ.Ο. TUI Belgium ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις προς τη Βουλγαρία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η TUI Βελγίου διαπίστωσε μεγάλη πτώση στο ενδιαφέρον εκ μέρους των παραθεριστών για προορισμούς στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Τ.Ο. λέει ότι το ενδιαφέρον έχει επίσης μειωθεί για τα συνήθως δημοφιλή city breaks σε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, όπως η πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα.

Η TUI Belgium πετά συνήθως δύο φορές την εβδομάδα σε δύο βουλγαρικά αεροδρόμια: το Μπουργκάς και τη Βάρνα. Και οι δύο αυτοί προορισμοί βρίσκονται στα ανατολικά της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν επίσης ακτές στη Μαύρη Θάλασσα και αυτή η (σχετική) γεωγραφική εγγύτητα με την εμπόλεμη ζώνη φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό προς τη Βουλγαρία.

Ο Piet Demeyere της TUI Belgium δήλωσε σε βελγικά Μέσα: “Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε όλες τις πτήσεις από τις Βρυξέλλες προς τη Βουλγαρία έως τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να ταξιδέψετε στη Βουλγαρία, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι οι Βέλγοι ταξιδιώτες είναι μάλλον επιφυλακτικοί όταν πρόκειται να επιλέξουν προορισμούς στην Ανατολική Ευρώπη”.

Σε όσους η πτήση έχει ακυρωθεί μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση για άλλο προορισμό ή να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

“Δεν είναι καθόλου στις προθέσεις μας να ακυρώσουμε πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν μετά τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τη γεωπολιτική κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Demeyere. Ο εκπρόσωπος της TUI Belgium πρόσθεσε ακόμη ότι επί του παρόντος υπάρχει επίσης μικρότερο ενδιαφέρον για συνήθως δημοφιλείς προορισμούς όπως η τσεχική πρωτεύουσα Πράγα. “Οι ταξιδιώτες προτιμούν να πάνε ένα ταξίδι city break στη Βαλένθια ή τη Λισαβόνα παρά σε μια πόλη της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πράγα. Ολόκληρη η περιοχή φαίνεται να υποφέρει λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία”.

Η TUI Belgium έχει επίσης ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς τη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της καλοκαιρινής περιόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024