Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Βενετία απαγορεύει το αλκοόλ στς δρόμους για καλύτερο έλεγχο του μαζικού τουρισμού
Προορισμός

Η Βενετία απαγορεύει το αλκοόλ στς δρόμους για καλύτερο έλεγχο του μαζικού τουρισμού

Για τον έλεγχο του υπερτουρισμού, η Βενετία σκέφτεται να θέσει σε λειτουργία απαγόρευση του αλκοόλ στους δρόμους. Το 2018, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης εισήγαγε πολλά ασυνήθιστα σχέδια για τον έλεγχο του τουρισμού.

Οι Αρχές της Βενετίας σκέφτονται να χρεώνονται πρόστιμα σε όσους διαπιστώνεται ότι έχουν πάνω τους αλκοόλ μετά τις 7 μ.μ. – ακόμη και αν είναι σφραγισμένο σε τσάντες για ψώνια.

Η κίνηση αυτή έχει σχεδιαστεί για να στοχεύσει τους μεθυσμένους τουρίστες που γυρίζουν όλη τη νύχτα σε πλατείες ή δημόσιους χώρους στη δημοφιλή πόλη χωρίς “δικαιολογημένο λόγο”.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Marco Agostini δήλωσε ότι η πρόταση δε σχεδιάστηκε για να στοχεύει τους πελάτες που βγαίνουν από ένα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους, αλλά κάποιον, για παράδειγμα, που τριγυρίζουν μεθυσμένος και έχει μαζί του τσάντα με τρεις μπύρες.

Περισσότεροι από 20 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το ιστορικό κέντρο της Βενετίας, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων αρχίζει να εγκαταλείπει την πόλη, αφήνοντας πίσω πλέον μόλις 55.000 μόνιμους κατοίκους.

Η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Βενετίας είναι η τελευταία που αποφασίστηκε για να εξισορροπήσει την αυξανόμενη εισροή τουριστών με τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της πόλης.

Φέτος η πόλη πειραματίστηκε με άνευ προηγουμένου μέτρα ελέγχου του υπερπληθυσμού, για να ξεχωρίσει τους τουρίστες από τους ντόπιους, οδηγώντας τους επισκέπτες μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές.

Υπενθυμιζεται ότι η Βενετία ανακοίνωσε πρόσφατα κάποια ακόμα αμφιλεγόμενα σχέδια, όπως η απαγόρευση του να κάθονται ή να ξαπλώνουν άνθρωποι στους δρόμους της πόλης, τα οποία θα τεθούν σε ψηφοφορία τον Οκτώβριο. Εάν εγκριθούν, οι τουρίστες θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ, επειδή κάθησαν σε περιοχή στην οποία δεν επιτρέπεται.

Εν τω μεταξύ, και η Φλωρεντία εισήγαγε πρόσφατα πρόστιμα για τους τουρίστες που έτρωγαν όρθιοι panini, πίτσα και focaccia στα πεζοδρόμια και στις πόρτες των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι τουρίστες που παραβαίνουν το νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 150 έως 500 ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024