Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Βρετανία μπλοκάρει τις ρωσικές πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της
Αερομεταφορές

Η Βρετανία μπλοκάρει τις ρωσικές πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών διεμήνυσε στις αρχές της Βρετανίας ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα για την απαγόρευση των πτήσεων της Aeroflot προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στοπ στις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τον ενάεριο χώρο του βάζει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το CNN. “Κανένα αεροσκάφος σε προγραμματισμένη πτήση, που ανήκει, ναυλώνεται ή εκμεταλλεύεται άτομο συνδεδεμένο με τη Ρωσία ή το οποίο είναι νηολογημένο στη Ρωσία δε θα πετά στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου”, αναφέρεται σε ένα δελτίο προς τους πιλότους που μόλις δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot εκτελεί αυτήν τη στιγμή απευθείας πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου-Heathrow και Gatwick, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Jonhson ανακοίνωσε χθες απαγόρευση λειτουργίας της Aeroflot στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsiya) διεμήνυσε στις αρχές της Βρετανίας ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα για την απαγόρευση των πτήσεων της Aeroflot προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, η απαγόρευση των πτήσεων του ρωσικού εθνικού αερομεταφορέα από το Λονδίνο παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για την ασφαλή και αποτελεσματική των εναέριων οδών μεταξύ των δύο κρατών και η Μόσχα ενδέχεται να προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα σε αντίποινα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024