Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ζώνη Tianjin σηματοδοτεί τη μίσθωση του 2.000ού αεροσκάφους
Αερομεταφορές

Η ζώνη Tianjin σηματοδοτεί τη μίσθωση του 2.000ού αεροσκάφους

Συνολικά, 2.000 αεροσκάφη που παραδόθηκαν στο Dongjiang καλύπτουν περισσότερους από 70 τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων επιβατικών αεροσκαφών, αεροσκαφών φορτίου και ελικοπτέρων γενικής χρήσης, συνολικής αξίας ενεργητικού περίπου 89 δισ. ευρώ, εξυπηρετώντας περισσότερες από 40 κινεζικές και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε τελετή για τον εορτασμό της παράδοσης του 2.000ου αεροσκάφους που μισθώθηκε από τη Λιμενική Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών Dongjiang (DFTP) στον βόρειο κινεζικό δήμο Tianjin.

Το 2.000ο μισθωμένο αεροπλάνο είναι ένα επιβατικό αεροσκάφος ARJ21 που αναπτύχθηκε από την κρατική εταιρεία αεροπλάνων Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC).

Μετά την παράδοση, το Hohhot στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της βόρειας Κίνας θα είναι η κύρια επιχειρησιακή βάση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το silkroadgreek.gr, η DFTP ξεκίνησε την επιχείρηση μίσθωσης αεροσκαφών το 2009 και τώρα έχει ήδη εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο μίσθωσης αερομεταφορών στον κόσμο, μετά την Ιρλανδία, όσον αφορά στον συνολικό όγκο ενεργητικού.

Το αεροσκάφος ARJ21 είναι μισθωμένο από την Agricultural Bank of China Financial Leasing Co., Ltd και θα παραδοθεί στην Air China για χρήση.

Συνολικά, 2.000 αεροσκάφη που παραδόθηκαν στο Dongjiang καλύπτουν περισσότερους από 70 τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων επιβατικών αεροσκαφών, αεροσκαφών φορτίου και ελικοπτέρων γενικής χρήσης, συνολικής αξίας ενεργητικού 600 δισ. γιουάν (περίπου 89 δισ. ευρώ), εξυπηρετώντας περισσότερες από 40 κινεζικές και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

“Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική βιομηχανία, ως βιομηχανία υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, έχει μια καλή αναπτυξιακή δυναμική στην Κίνα, δίνοντας ένα νέο μήνυμα για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της Κίνας”, δήλωσε ο Zhang Wei, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tianjin, ο οποίος δημοσίευσε τον δείκτη ανάπτυξης του κλάδου χρηματοδοτικής μίσθωσης της Dongjiang.

Το Dongjiang είναι η βασική περιοχή της πιλοτικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου Tianjin και μια εθνική ζώνη επίδειξης για καινοτόμες επιχειρήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης της Κίνας.

Από τότε που το πρώτο αεροσκάφος ενοικιάστηκε στο Dongjiang το 2009, η Κίνα ολοκλήρωσε την πρώτη εγχώρια επιχείρηση μίσθωσης αεροσκαφών. Πριν από αυτό, τα περισσότερα από τα πολιτικά αεροσκάφη της Κίνας εισάγονταν μέσω ξένων εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια ανάπτυξης, η Dongjiang έχει πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη διαφορετικών μοντέλων μίσθωσης αεροσκαφών και εξυπηρετεί χώρες κατά μήκος του Belt and Road.

“Ο αριθμός των μισθωμένων αεροσκαφών εδώ αντιπροσωπεύει περίπου το ένα έκτο της παγκόσμιας αγοράς μίσθωσης αεροσκαφών”, δήλωσε ο Yang Liu, διευθυντής της διοικητικής επιτροπής της ζώνης.

Μέχρι το τέλος του 2021, ο αριθμός των μισθωμένων αεροσκαφών στο Dongjiang αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τρίτο του στόλου μεταφορών της Κίνας, σύμφωνα με την τοπική αρχή. Μέσω του μοντέλου δεσμευμένης μίσθωσης αεροσκαφών, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχουν εξοικονομήσει περίπου το 6% των άμεσων δαπανών ενοικίασης σε σύγκριση με τη χρηματοδοτική μίσθωση στο εξωτερικό, και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, εξοικονομήθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια γιουάν σε κόστος.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024