Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςIATA: Απλότητα, Προβλεψιμότητα, Πρακτικότητα, για ασφαλή αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας
Αερομεταφορές

IATA: Απλότητα, Προβλεψιμότητα, Πρακτικότητα, για ασφαλή αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας

Η IATA προέτρεψε τις κυβερνήσεις να επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς τομείς: Απλοποιημένα πρωτόκολλα υγείας, ψηφιακές λύσεις για την επεξεργασία των διαπιστευτηρίων υγείας και μέτρα COVID-19 ανάλογα με τα επίπεδα κινδύνου, με συνεχή διαδικασία αναθεώρησης.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κάλεσε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν απλά, προβλέψιμα και πρακτικά μέτρα για να διευκολύνουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την αύξηση των διεθνών ταξιδιών, καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά. Συγκεκριμένα, η IATA προέτρεψε τις κυβερνήσεις να επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς τομείς:

1. Απλοποιημένα πρωτόκολλα υγείας
2. Ψηφιακές λύσεις για την επεξεργασία διαπιστευτηρίων υγείας
3. Μέτρα COVID-19 ανάλογα με τα επίπεδα κινδύνου με συνεχή διαδικασία αναθεώρησης

Το όραμα του αεροπορικού κλάδου για την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας περιγράφεται στο νέο έγγραφο πολιτικής που κυκλοφόρησε με τίτλο “Από την επανεκκίνηση στην ανάκαμψη: Ένα προσχέδιο για την απλοποίηση των ταξιδιών“.

Καθώς οι κυβερνήσεις θεσπίζουν διαδικασίες για να ανοίξουν εκ νέου τα σύνορα, σύμφωνα με όσα συμφώνησαν στην Υπουργική Δήλωση της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου του ICAO για τον COVID-19, το προσχέδιο θα τις βοηθήσει με καλές πρακτικές και πρακτικά ζητήματα. Τους επόμενους μήνες πρέπει να περάσουμε από τα μεμονωμένα ανοίγματα των συνόρων στην αποκατάσταση ενός παγκόσμιου δικτύου αερομεταφορών, που μπορεί να επανασυνδέσει τις κοινότητες και να διευκολύνει την οικονομική ανάκαμψη“, δήλωσε ο Conrad Clifford, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της IATA.

Το προσχέδιο στοχεύει στη διευκόλυνση της αποτελεσματικής αύξησης της παγκόσμιας συνδεσιμότητας. “Πρέπει να έχουμε θεσπίσει διαδικασίες για να διαχειριστούμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την αύξηση των διεθνών ταξιδιών, καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά. Με πάνω από 18 μήνες λειτουργικής εμπειρίας πανδημίας και τα σχόλια ταξιδιωτών, γνωρίζουμε ότι η εστίαση στην απλότητα, την προβλεψιμότητα και την πρακτικότητα είναι απαραίτητη. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα σήμερα. Πάνω από 100.000 μέτρα που σχετίζονται με τον COVID-19 έχουν εφαρμοστεί από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η πολυπλοκότητα είναι ένα εμπόδιο στην παγκόσμια κινητικότητα που επιδεινώνεται από τις ασυνέπειες που έχουν δημιουργήσει αυτά τα μέτρα μεταξύ των κρατών“, δήλωσε ο Clifford.

1. Απλοποιημένα πρωτόκολλα υγείας. Οι βασικές συστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Κατάργηση όλων των ταξιδιωτικών δυσχερειών (συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας και των τεστ) για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ.
  • Ενεργοποίηση των ταξιδιών χωρίς καραντίνα για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου πριν από την αναχώρηση.

Αυτές οι συστάσεις υποστηρίζονται από έρευνα της κοινής γνώμης των ταξιδιωτών που αποκάλυψε ότι:

  • Το 80% πιστεύει ότι τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα
  • Το 81% πιστεύει ότι τα τεστ πριν από το ταξίδι είναι μια αποδεκτή εναλλακτική λύση στον εμβολιασμό
  • Το 73% πιστεύει ότι η καραντίνα δεν είναι απαραίτητη για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

2. Ψηφιακές λύσεις για την επεξεργασία διαπιστευτηρίων υγείας. Οι βασικές συστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Ένα ψηφιακό υγειονομικό πιστοποιητικό για την καταγραφή της κατάστασης της υγείας. Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID (EU DCC) είναι ευρέως αποδεκτό και αναγνωρισμένη καλή πρακτική, με 22 κράτη εκτός ΕΕ να έχουν επί του παρόντος ισοδύναμες συμφωνίες με το DCC της ΕΕ.
  • Μια ψηφιακή διαδικτυακή πύλη ή εφαρμογή μέσω της οποίας οι επιβάτες μπορούν να παρουσιάσουν τα διαπιστευτήρια υγείας του ταξιδιού τους απευθείας στις αντίστοιχες κυβερνήσεις για επαλήθευση. Η διαδικτυακή πύλη της Αρούμπα και η εφαρμογή ArriveCAN του Καναδά είναι καλά παραδείγματα από τα οποία μπορούν να μάθουν άλλες χώρες, και η πλατφόρμα Digital Passenger Declaration της Αυστραλίας υπόσχεται περαιτέρω εξορθολογισμό των διαδικασιών. Το IATA Travel Pass μπορεί να ενσωματωθεί με κυβερνητικές λύσεις για να βοηθήσει στη συλλογή και επαλήθευση δεδομένων. Η IATA συνεργάζεται με πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, για να εξασφαλίσει μια κοινή διαδικασία.
  • Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει σαφείς εξηγήσεις για τις απαιτήσεις εισόδου, προσαρμοσμένες στο καθεστώς διαμονής του επιβάτη, την κατάσταση υγείας, το ιστορικό ταξιδιού και οποιαδήποτε άλλη απαιτούμενη μεταβλητή. Η πύλη Travelcheck της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας είναι ένα καλό παράδειγμα πρακτικής για την ευκολία χρήσης, την απλότητα και τη σαφήνειά της.

Αυτές οι συστάσεις υποστηρίζονται από έρευνα της κοινής γνώμης ταξιδιωτών που αποκάλυψε ότι:

  • Το 88% υποστηρίζει τυποποιημένα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ
  • Το 87% θα μοιραστεί προσωπικά δεδομένα υγείας μέσω μιας εφαρμογής, εάν εξοικονομήσει χρόνο επεξεργασίας
  • Το 73% θεώρησε ότι η κατανόηση των κανόνων και της γραφειοκρατίας που ισχύουν για τα ταξίδια τους ήταν πραγματική πρόκληση (όσοι ταξίδεψαν από τον Ιούνιο του 2020).

3. Μέτρα COVID-19 ανάλογα με τα επίπεδα κινδύνου, με συνεχή διαδικασία αναθεώρησης. Οι βασικές συστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Δημοσίευση των αξιολογήσεων κινδύνου που χρησιμοποιούνται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με διεθνή ταξίδια για τη βελτίωση της προβλεψιμότητας τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τη βιομηχανία
  • Επανεξέταση των υπάρχουσων διαδικασιών και εφαρμογή των ρητρών “sunset” στα μέτρα δημόσιας υγείας για την διασφάλιση ότι θα ισχύουν μόνο για όσο διάστημα χρειάζεται
  • Ανάπτυξη ενός “οδικού χάρτη” για την αποκατάσταση της αεροπορικής συνδεσιμότητας στην μετα-πανδημική φάση

Αυτές οι συστάσεις υποστηρίζονται από έρευνα της κοινής γνώμης ταξιδιωτών που αποκάλυψε ότι:

  • Το 87% πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να βρουν τη σωστή ισορροπία στη διαχείριση του COVID-19 και να επιτρέψουν την οικονομική ανάκαμψη
  • Το 86% πιστεύει ότι τα σύνορα θα πρέπει να ανοίξουν ξανά σταδιακά, καθώς αυξάνεται η κάλυψη εμβολιασμών και η ικανότητα τεστ
  • Το 85% πιστεύει ότι η χρήση μάσκας στα ταξίδια είναι κρίσιμη για την πανδημία, αλλά το 62% πιστεύει ότι αυτή η απαίτηση πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024