Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΙχνη ραδιενέργειας σε προσωπικά αντικείμενα ταξιδιωτών από την Ιαπωνία
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ραδιενέργεια στο Ελ. Βενιζέλος

Ιχνη ραδιενέργειας σε προσωπικά αντικείμενα ταξιδιωτών από την Ιαπωνία

Ίχνη ραδιοϊσοτόπων, πολύ μικρής ποσότητας, ανιχνεύθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων που έφτασαν στην Ελλάδα από την Ιαπωνία και έχουν υποβληθεί σε πρωτογενή ραδιολογικό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής […]

Ίχνη ραδιοϊσοτόπων, πολύ μικρής ποσότητας, ανιχνεύθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων που έφτασαν στην Ελλάδα από την Ιαπωνία και έχουν υποβληθεί σε πρωτογενή ραδιολογικό<...> έλεγχο, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η οποία έχει κάνει ελέγχους σε 47 ανθρώπους μέχρι τώρα σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Γι`αυτόν το λόγο, επακολούθησε δευτερογενής έλεγχος σε πέντε περιπτώσεις, χωρίς όμως τελικά να εντοπιστεί ραδιορρύπανση, η οποία να χρήζει περαιτέρω ενεργειών.

Ραδιολογικός έλεγχος είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στους Διεθνείς Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΕ. Σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί αντίστοιχες αρχές σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία κ.ά., πραγματοποιώντας έλεγχους επιβατών προαιρετικά και κυρίως στα άτομα που προέρχονται από την εκκενωθείσα περιοχή της Φουκουσίμα.

Αναφορικά με τα ελληνικά πλοία, εκτός από τις αρχικές προληπτικές συστάσεις προς τους ναυτιλόμενους, η ΕΕΑΕ έχει επιπλέον εκδώσει σύσταση για την απομάκρυνσή τους σε ακτίνα 80 χλμ. από την περιοχή του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού. Η ΕΕΑΕ επισημαίνει ότι η προτεινόμενη απόσταση των 80 χλμ. προέκυψε από τις σχετικές δοσιμετρικές εκτιμήσεις, ενώ ανάλογη σύσταση απομάκρυνσης έχει εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ, όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEPγια τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024