Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗν. Βασίλειο: Χωρίς τεστ πλέον πριν την αναχώρηση, αντικατάσταση του PCR τεστ 2ης ημέρας με rapid
Ταξιδιωτική οδηγία

Ην. Βασίλειο: Χωρίς τεστ πλέον πριν την αναχώρηση, αντικατάσταση του PCR τεστ 2ης ημέρας με rapid

WTTC και UKinbound επικροτούν τις αλλαγές στο ταξιδιωτικό πρωτόκολλο του Ην. Βασιλείου. 'Τα μέτρα που αφορούν στα τεστ, τα οποία καταργήθηκαν, ποτέ δεν εμπόδισαν τις λοιμώξεις', υποστηρίζει το WTTC.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και ο βρετανικός φορέας UKinbound υποδέχθηκαν την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποφασίσει την κατάργηση των τεστ πριν από την αναχώρηση για τους ταξιδιώτες και να αντικαταστήσει τα PCR τεστ της 2ης ημέρας με τεστ αντιγόνου.

Η Julia Simpson, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Η κατάργηση των τεστ πριν την αναχώρηση και η αντικατάσταση των PCR της Ημέρας 2 με τα πιο προσιτά τεστ αντιγόνου θα ενισχύσουν σημαντικά τον κλάδο ταξιδιών και τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και θα βοηθήσουν τόσο αυτόν όσο και ολόκληρη την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Τα μέτρα που αφορούν στα τεστ, τα οποία καταργήθηκαν ποτέ δεν εμπόδισαν τις λοιμώξεις και ήταν μια βάρβαρη πολιτική που το μόνο που έκανε ήταν να πλήξει τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού”.

Ο Joss Croft, διευθύνων σύμβουλος του UKinbound δήλωσε: “Ο κλάδος θα χαρεί πολύ με την κατάργηση των επαχθών τεστ πριν από την αναχώρηση και την αντικατάσταση των PCR τεστ της 2ης ημέρας με τεστ αντιγόνου. Ωστόσο, η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Ο Ιανουάριος έως τον Μάρτιο είναι μια βασική περίοδος κρατήσεων για τα εισερχόμενα ταξίδια και εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιτυχή αναβίωση της πολύτιμης βιομηχανίας του εισερχόμενου τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, του 5ου μεγαλύτερου εξαγωγικού μας τομέα, αξίας 28 δισ. λιρών για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019, τότε η κυβέρνηση πρέπει να παράσχει έναν σαφή ‘οδικό χάρτη’ για την άρση όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών και για να σηματοδοτήσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πλήρως ανοιχτό για τις επιχειρήσεις”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024