Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗΠΑ: Άρση του μέτρου αρνητικού τεστ COVID-19 από τους διεθνείς ταξιδιώτες
Ταξιδιωτική οδηγία

ΗΠΑ: Άρση του μέτρου αρνητικού τεστ COVID-19 από τους διεθνείς ταξιδιώτες

Από την Κυριακή 12 Ιουνίου, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό (ηλικίας άνω των 2 ετών), με προορισμό τις ΗΠΑ δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό τεστ που είχε γίνει λιγότερο από μία ημέρα πριν από την απογείωση, ανεξαρτήτως εμβολιασμού.

Οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφαση να άρουν την απαίτηση επίδειξης αρνητικού τεστ COVID-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα με αεροπλάνο. Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, η απόφαση τέθηκε ήδη σε ισχύ από την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 12:01 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Η άρση αυτής της απαίτησης ήρθε μετά τις έντονες πιέσεις που άσκησαν αεροπορικές εταιρείες και ο ταξιδιωτικός κλάδος. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έκριναν με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ότι το μέτρο δεν είναι πλέον αναγκαίο, ενώ θα επαναξιολογήσουν την απόφαση αυτή σε 90 ημέρες.

Έτσι, όλοι πλέον οι ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 2 ετών, που επιβιβάζονται σε πτήσεις από το εξωτερικό με προορισμό τις ΗΠΑ δεν απαιτείται να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ που έχει γίνει λιγότερο από μία ημέρα πριν από την απογείωση, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

“Αν προκύψει ανάγκη να επιβληθεί εκ νέου η απαίτηση επίδειξης τεστ πριν από την αναχώρηση – μεταξύ άλλων λόγω μιας νέας, ανησυχητικής παραλλαγής – τα CDC δε θα διστάσουν να δράσουν”, τονίστηκε.

Ο Terry Dale, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Tour Operators των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε: “Η USTOA επικροτεί την ανακοίνωση της διοίκησης που αίρει την απαίτηση για τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση. Η απαίτηση τεστ πριν από την αναχώρηση για τους διεθνείς ταξιδιώτες αερομεταφορών έχει μειώσει σημαντικό αριθμό ταξιδιών προς τις ΗΠΑ και δεν έχει παράσχει κανένα ουσιαστικό όφελος για τη δημόσια υγεία εδώ και αρκετό καιρό. Η κατάργηση της απαίτησης τεστ πριν από την αναχώρηση θα δώσει κίνητρα για τον εμβολιασμό, θα αυξήσει τη ζήτηση για διεθνή ταξίδια από και προς τις ΗΠΑ και θα ‘ευθυγραμμίσει’ καλύτερα τις απαιτήσεις εισόδου της επιβατικής αεροπορίας με εκείνες στα χερσαία συνοριακά σημεία εισόδου των ΗΠΑ και με άλλους σημαντικούς ταξιδιωτικούς εμπορικούς εταίρους στο εξωτερικό. Η USTOA παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία τις με τις Αρχές για να διασφαλίσει ένα ασφαλές, γρήγορο άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024