Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΙσχυρό όπλο στον τουρισμό οι Γαλάζιες Σημαίες δηλώνει ο ΚΟΤ
Κύπρος

Ισχυρό όπλο στον τουρισμό οι Γαλάζιες Σημαίες δηλώνει ο ΚΟΤ

Συνολικά, 57 παραλίες απέκτησαν Γαλάζια Σημαία στην Κύπρο για τη φετινή σεζόν, με το γεγονός να μην εκπλήσσει τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμου, 'αφού γνωρίζουμε πολύ καλά τα επίπεδα και την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος σε σχέση με τις παραλίες και τα νερά κολύμβησης'.

Τόσο η ανάδειξη των νερών της Κύπρου ως τα πιο ποιοτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η βράβευση 57 παραλιών με το θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας “αποτελούν για την τουριστική Κύπρο σημαντική τιμή και ισχυρό εργαλείο τουριστικής προβολής του νησιού μας  στο εξωτερικό, αφού η θάλασσα, ο ήλιος και οι παραλίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος του τουριστικού προϊόντος μας”, αναφέρει η αναπληρωτής γενική διευθύντρια του ΚΟΤ, κα Αννίτα Δημητριάδου.

Σε γραπτή της δήλωση η κα Δημητριάδου τονίζει: “Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας, αφού πληροφορηθήκαμε ότι και φέτος τα θαλάσσια νερά κολύμβησης της Κύπρου είναι τα καθαρότερα και ποιοτικότερα νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με αυτά της Μάλτας, σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν βάσει της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

Βεβαίως, οι σημαντικές αυτές διακρίσεις δεν μας εκπλήττουν αφού γνωρίζουμε πολύ καλά τα επίπεδα και την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος σε σχέση με τις παραλίες και τα νερά κολύμβησης, η προσπάθεια όμως για περαιτέρω πρόοδο θα συνεχιστεί”, σημειώνει.

Με την ευκαιρία αυτή και ενόψει της σταδιακής κορύφωσης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, η κ. Δημητριάδου καλεί τους συμπολίτες της, οι οποίοι θα απολαύσουν φέτος τις καθαρές θάλασσες και τις παραλίες μας, να το κάνουν με πλήρη σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και παράλληλα προς τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι στηρίζουν την κυπριακή οικονομία.

“Σε αυτά τα πλαίσια, αναμένουμε ότι όλοι, ως ενεργοί πολίτες, θα συμβάλουμε στην προστασία της θάλασσας και των παραλιών μας, θα αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και ότι θα καταγγέλλουμε άμεσα τα οποιαδήποτε κακώς έχοντα”, καταλήγει η γραπτή δήλωση της κ. Δημητριάδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024