Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΙσχυροί σεισμοί στην κεντρική Ιταλία, χιονοστιβάδα έπεσε σε ξενοδοχείο
Φυσικές καταστροφές

Ισχυροί σεισμοί στην κεντρική Ιταλία, χιονοστιβάδα έπεσε σε ξενοδοχείο

Στη Ρώμη, σείστηκαν κτίρια και διακόπηκε η λειτουργία στο μετρό της πόλης για αρκετές ώρες. Τα σχολεία έκλεισαν και τα μουσεία ζήτησαν από επισκέπτες να φύγουν. Το Ην. Βασίλειο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία.

Τέσσερις σεισμοί 5,2 βαθμών και ισχυρότεροι σημειώθηκαν κοντά στην κωμόπολη Amatrice, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης, σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Μεγάλο μέρος της περιοχής είχε εγκαταληφθεί μετά τους περυσινούς σεισμούς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από τους σεισμούς έπεσε στο ξενοδοχείο Rigopiano στους πρόποδες του όρους Gran Sasso, στην πόλη Farindola, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Pescara. Πάνω από 30 άνθρωποι που διέμεναν στο ξενοδοχείο βρέθηκαν νεκροί.

Είκοσι πυροσβέστες, δύο συνεργεία ορειβατικής διάσωσης, έξι ασθενοφόρα και τοπική αστυνομία βρίσκονται καθ’οδόν για το ξενοδοχείο, αλλά οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Στη Ρώμη, σείστηκαν κτίρια και διακόπηκε η λειτουργία σε μερικούς σταθμούς του μετρό της πόλης για αρκετές ώρες. Τα σχολεία έκλεισαν και τα μουσεία ζήτησαν από επισκέπτες να φύγουν. Το Ην. Βασίλειο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, συνιστώντας στους Βρετανούς πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι κεντρικές περιοχές Lazio, Marche και Abruzzo αντιμετώπισαν έντονες χιονοπτώσεις, και ένας άντρας περίπου 82 ετών σκοτώθηκε όταν το χιόνι και ένας από τους σεισμούς έφεραν την κατέρρευση της στέγης ενός γεωργικού κτίσματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Paolo Gentiloni είπε ότι ο στρατός θα βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης να φτάσουν στα χωριά που επηρεάστηκαν. “Αυτή η επανάληψη των ισχυρών σεισμών είναι ανησυχητική για τον κόσμο που έχει ήδη δοκιμαστεί τόσο πολύ“, δήλωσε ο Gentiloni.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024