Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςITB Βερολίνου: Να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα κάλεσε τους πολίτες όλου του κόσμου η Πετραλιά

ITB Βερολίνου: Να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα κάλεσε τους πολίτες όλου του κόσμου η Πετραλιά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2006: Με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα άνοιξε χτες, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2006, τις πύλες της στο Βερολίνο η ITB, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουριστικής βιομηχανίας στο κόσμο…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2006: Με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα άνοιξε χτες, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2006, τις πύλες της στο Βερολίνο η ITB, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις<…>τουριστικής βιομηχανίας στο κόσμο.

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μαζί με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Μichael Glos, και τον Δήμαρχο Βερολίνου, κ. Klaus Wowereit, εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο, στο οποίο αργότερα περιηγήθηκε συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο, και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Χάρη Κοκκώση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική συμμετοχή είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα και το περίπτερο της χώρας μας, έκτασης 2.255 τ.μ., το οποίο φιλοξενεί 70 συνεκθέτες εκπροσώπους από όλους τους χώρους της τουριστικής βιομηχανίας, χαρακτηρίσθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακό από όλους της παράγοντες της αγοράς.

Η κ. Πετραλιά σε δηλώσεις της τόνισε ότι “είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα στην μεγαλύτερη έκθεση διεθνώς και ειδικά φέτος που η ITB συμπληρώνει 40 χρόνια εκθεσιακής δραστηριότητας” και πρόσθεσε ότι “ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας”. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες του κόσμου να επισκεφθούν την Ελλάδα “για να ζήσουν τον προσωπικό τους μύθο και να γευθούν την ελληνική φιλοξενία στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου”.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η κ. Πετραλιά συναντήθηκε με εκπροσώπους των μεγαλύτερων διεθνών τουριστικών οργανισμών και απηύθυνε ομιλία στο επαγγελματικό συνέδριο `ITB Kongress Market Trends & Innovations 2006`.

Στην ομιλία της υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δημιούργησε νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στο διεθνές περιβάλλον και τόνισε χαρακτηριστικά: “Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το φράγμα της εποχικότητας στον ελληνικό τουρισμό, να επενδύσουμε σε νέες υπηρεσίες και προϊόντα, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης”. “Με στόχο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα θα εφαρμόσουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, θα επαναπροσδιορίσουμε τις ανερχόμενες αγορές και θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις” κατέληξε η κ. Πετραλιά.

Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ η εκδήλωση περιελάμβανε μεταξύ άλλων καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Ελενα Παπαρίζου και την `Αλκηστη Πρωτοψάλτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024