Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαι νέα έκρηξη στο ηφαίστειο της Ισλανδίας;
Αερομεταφορές

Και νέα έκρηξη στο ηφαίστειο της Ισλανδίας;

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισλανδίας ανέβασε την κλίμακα κινδύνου σε πορτοκαλί για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου Bardarbunga.

Η Ισλανδία εξέδωσε προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες ότι ο κίνδυνος έκρηξης του ηφαιστείου Bardarbunga έχει αυξηθεί, προκαλώντας φόβους για μια επανάληψη του χάους που είχε προκληθεί στους ευρωπαϊκούς αιθέρες το 2010, όταν χιλιάδες πτήσεις σε όλη την ήπειρο είχαν μείνει καθηλωμένες λόγω της έκρηξης του Eyjafjallajokull.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας ανέβασε την κλίμακα κινδύνου σε πορτοκαλί για τις αεροπορικές εταιρείες – το δεύτερο σημαντικότερο σε επικινδυνότητα. Κόκκινος συναγερμός θα σημάνει ότι “επίκειται άμεση έκρηξη” ή “σημαντική εκροή ηφαιστειακής τέφρας στην ατμόσφαιρα”.

“Το ηφαίστειο βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του παγετώνα Vatnajokull της Ισλανδίας και οποιαδήποτε έκρηξη θα προκαλούσε εκροή αερίων. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε νδείξεις έκρηξης, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η παρούσα δραστηριότητα θα καταλήξει σε μια εκρηκτική εκροή υλικών υπό τον παγετώνα, με αποτέλεσμα εκροή στάχτης”, δήλωσαν οι Ισλανδοί μετεωρολόγοι.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα του ηφαιστείου ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου, ενώ ένας ισχυρός σεισμός στην περιοχή έγινε την περασμένη Δευτέρα, ο ισχυρότερος από το 1996.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024