Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚατάρριψη ρωσικού Su-24 από την Τουρκία – Πιθανά "αντίποινα" με εκκένωση Ρώσων τουριστών και παύση πτήσεων
Προορισμός

Κατάρριψη ρωσικού Su-24 από την Τουρκία – Πιθανά "αντίποινα" με εκκένωση Ρώσων τουριστών και παύση πτήσεων

Μετά τη σημερινή κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τις τουρκικές δυνάμεις ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμας ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο twitter από τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν από την Τουρκία.

H Τουρκία κατέρριψε σήμερα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24, το οποίο, σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο, είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Η Μόσχα από την πλευρά της λέει ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός του συριακού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το χτύπημα έγινε σε ύψος 6.000 μέτρων και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα με τη Συρία.

O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε πως το σημερινό γεγονός θα έχει “πολύ σημαντικές επιπτώσεις” στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις. “Αντί να μας ενημερώσουν αμέσως για το περιστατικό, η τουρκική πλευρά στράφηκε στους νατοϊκούς της συμμάχους για να συζητήσει το επεισόδιο, λες και εμείς είχαμε ρίξει δικό τους μαχητικό και όχι εκείνοι ένα δικό μας”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου  χαρακτήρισε το περιστατικό “πολύ σοβαρό”, αλλά ότι “είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα”. Παρ’όλα αυτά, μέλη της ρωσικής Δούμας μίλησαν για “αντίποινα εναντίον της Τουρκίας με την εκκένωση Ρώσων τουριστών από δημοφιλή τουρκικά τουριστικά θέρετρα”.

Οι αντιδράσεις των Ρώσων μέσω Twitter, Facebook και του Vkontakte, του πλέον δημοφιλούς Social Media στη χώρα καλούν για τουριστικό μποϋκοτάζ της Τουρκίας, ενός πολύ δημοφιλούς προορισμού για τους Ρώσους. “Ποιός θα πάει για διακοπές στην Τουρκία τώρα;” έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος της Ρωσικής Ραδιοτηλεόρασης Vladimir Solovyov.

Ο Ρώσος συγγραφέας και πολιτικός διαφωνών Eduard Limonov παρακίνησε μέσω Twitter τη Ρωσία να δράσει. “Τί πάει λάθος με σένα Τουρκία; Τουρίστες, γυρίστε πίσω!”, έγραψε.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμα, Nikolai Levichev,  ζητά την παύση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, καθώς και την απομάκρυνση όλων των Ρώσων πολιτών από την Τουρκία, έως ότου ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη πηγών τρομοκρατικής απειλής σε τουρκικά αεροδρόμια.

Η Ρωσία φοβάται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν παρεισφρήσει τρομοκράτες σε τουρκικά αεροδρόμια, με στόχο να πληγούν ρωσικά αεροπλάνα.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024