Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚατάσχεση των τίγρεων του δημοφιλούς ναού Wat Pha Luang Ta Bua Tiger Temple
Αξιοθέατα

Κατάσχεση των τίγρεων του δημοφιλούς ναού Wat Pha Luang Ta Bua Tiger Temple

Ο ναός Wat Pha Luang Ta Bua Tiger Temple, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, έχει εδώ και χρόνια αντισταθεί στις επίσημες προσπάθειες της Πολιτείας να πάρει τα ζώα.

Οι ταϊλανδέζικες αρχές υπέυθυνες για την άγρια ζωή, κατήσχεσαν (και απομάκρυναν) τις τίγρεις που βρίσκονταν στο βουδιστικό ναό Wat Pha Luang Ta Bua Tiger Temple, μετά τις κατηγορίες για παράνομη διακίνηση άγριων ζώων και κακοποίησής τους.

Σαράντα από τις 137 (!) τίγρεις του ναού στην επαρχία Kanchanaburi έχουν ήδη μεταφερθεί. Η επιχείρηση, που θα απασχολήσει συνολικά, προσωπικό 1.000 ατόμων, θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Οι μοναχοί, οι οποίοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες, αντιστάθηκαν στην αρχή, αλλά υποχώρησα όταν τους παρουσίασαν τη σχετική δικαστική εντολή. Οι τίγρεις θα μεταφερθούν σε καταφύγια ζώων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο ναός Wat Pha Luang Ta Bua Tiger Temple, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, έχει εδώ και χρόνια αντισταθεί στις επίσημες προσπάθειες της Πολιτείας να πάρει τα ζώα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ταΐσουν τις τίγρεις και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους έναντι αντιτίμου, παρά το γεγονος ότι στο ναό απαγορεύεται η χρέωση εισόδου ή οποιαδήποτε απολαβή χρημάτων.

“Έχουμε δικαστικό ένταλμα αυτήν τη φορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, όταν ζητήσαμε μόνο τη συνεργασία του ναού, η οποία δε μας δόθηκε”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Adisorn Nuchdamrong, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Τμήματος Εθνικών Πάρκων.

Οι μοναχοί στον αμφιλεγόμενο ναό έχουν κατηγορηθεί για παράνομη αναπαραγωγή τίγρεων και διακίνηση ζώων. Μια προηγούμενη επιδρομή των Αρχών (το Φεβρουάριο του 2015) αποκάλυψε τσακάλια, τροπικά πουλιά και ασιατικές αρκούδες, που ζούσαν στο ναό χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024