Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚέντρο υποδοχής τουριστών από το Λίβανο η Κύπρος

Κέντρο υποδοχής τουριστών από το Λίβανο η Κύπρος

Διαμετακομιστικός σταθμός για την απομάκρυνση Ευρωπαίων και άλλων πολιτών από τον αποκλεισμένο από τις συγκρούσεις Λίβανο, καθίσταται η Κύπρος. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Σώτος Ζακχαίος δήλωσε πως αναμένεται […]

Διαμετακομιστικός σταθμός για την απομάκρυνση Ευρωπαίων και άλλων πολιτών από τον αποκλεισμένο από τις συγκρούσεις Λίβανο, καθίσταται η Κύπρος. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Σώτος Ζακχαίος δήλωσε πως<...> αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο κρουαζιερόπλοιο το οποίο ναύλωσε από τη Ρόδο η γαλλική κυβέρνηση, σε μια πρωτοβουλία για εκκένωση όλων των Ευρωπαίων πολιτών από το Λίβανο, μέσω Κύπρου.

“Πρόκειται για μια γαλλική πρωτοβουλία για τη μεταφορά όλων των Ευρωπαίων πολιτών από το Λίβανο με ναυτικά μέσα`”, ανέφερε ο κ. Ζακχαίος, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα εκτελεί δρομολόγια συνεχώς.

Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει από την Κύπρο υπό γαλλική σημαία για τη Βηρυτό ή τη Τζενίν, για να παραλάβει 1.300 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και Κύπριων πολιτών.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Ζακχαίος, 5 ιταλικά C130 μετέφεραν στη Λάρνακα από το Λίβανο μέσω Λατάκεια, Ιταλούς και Ευρωπαίους πολίτες. Οπως πρόσθεσε, οι εν λόγω πολίτες αναχώρησαν για τους προορισμούς τους είτε με εμπορικές πτήσεις, είτε με στρατιωτικά αεροσκάφη.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται σχέδια για εκκένωση των Αμερικανών πολιτών από το Λίβανο, μέσω Κύπρου.

Επιπλεόν, πενήντα συνολικά άτομα αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που προσγειώθηκε γύρω στις 11:50 χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, μεταφέροντας πολίτες που βρίσκονταν στο Λίβανο και είχαν μεταβεί από εκεί στη Συρία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου 40 από τα 50 άτομα που αποβιβάστηκαν έχουν κυπριακή υπηκοότητα. Οι υπόλοιποι δέκα επιβάτες είναι 1 Σουηδέζα, 1 Ισπανός, 3 Λιβάνιοι, 1 Γερμανός, 2 Λιθουανοί και 2 Αμερικανοί.

Στο αεροσκάφος, το οποίο συνέχισε για Αθήνα, βρίσκονταν επίσης 80 Έλληνες και ακόμα 11 άτομα από άλλες εθνικότητες. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024