Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚοινά τουριστικά προγράμματα Ελλάδας – Βουλγαρίας

Κοινά τουριστικά προγράμματα Ελλάδας – Βουλγαρίας

Τη δημιουργία τριών νέων συνοριακών σταθμών στους Νομούς Δράμας, Ξάνθης και Κομοτηνής, που θα συνδέσουν την Ελλάδα με την Βουλγαρία και θα διευκολύνουν την διακίνηση τουριστών, εμπορευμάτων κ.ά., ανακοίνωσαν, χθες στη Σόφια…

Τη δημιουργία τριών νέων συνοριακών σταθμών στους Νομούς Δράμας, Ξάνθης και Κομοτηνής, που θα<...> συνδέσουν την Ελλάδα με την Βουλγαρία και θα διευκολύνουν την διακίνηση τουριστών, εμπορευμάτων κ.ά., ανακοίνωσαν, χθες στη Σόφια, οι υφυπουργοί Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος και Εξωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης στη διάρκεια των εργασιών του 1ου Ελληνοβουλγαρικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, που οργάνωσε το Ελληνο-Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σε παρέμβαση του ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης των ελληνοβουλγαρικών τουριστικών σχέσεων, γεγονός στο οποίο θα βοηθήσει και η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2007. Υπάρχουν δυνατότητες για κοινά τουριστικά προγράμματα των δύο χωρών, υπογράμμισε ο κ. Λιάσκος, σε τομείς όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, όπου ο μεγάλος αριθμός σημαντικών μοναστηριών στην Β. Ελλάδα και στην Βουλγαρία δίνουν την δυνατότητα στους φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (Συνδέσμους Τουριστικών Πρακτόρων των δύο χωρών) να δημιουργήσουν ελκυστικά “πακέτα” και να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Παράδειγμα ανέφερε το πρόγραμμα “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η έκδοση από την Ελλάδα έντυπου “Βαλκανικών Γεύσεων”. Ο υφυπουργός Τουρισμού μιλώντας στους συνέδρους, παρουσία του κ. Στυλιανίδη, του Βούλγαρου αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για τον Τουρισμό κ. D. Hadginikolov του Έλληνα πρέσβη στην Σόφια κ. Μαντζουράνη, των προέδρων του Ελληνο-Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Π. Κουτσίκου και του Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ.B. Bojinov καθώς και μεγάλου αριθμού Ελλήνων και Βουλγάρων επιχειρηματιών, αναφέρθηκε στην πορεία των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2003 επισκέφθηκαν την Βουλγαρία 232.000 Έλληνες τουρίστες, ενώ ολόκληρο το 2002 ήρθαν στην Ελλάδα 500.000 Βούλγαροι. Οι Βούλγαροι προτιμούν τον περιηγητικό τουρισμό και για το λόγο αυτό το 55% από αυτούς ήρθαν εκτός περιόδου αιχμής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα τονώσουν το τουριστικό προϊόν της χώρας

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Λιάσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώνοντας πως θα φέρουν την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στην επικαιρότητα, ενώ στάθηκε και στα μεγάλα έργα υποδομής που ολοκληρώνονται στην Ελλάδα,, όπως τα έργα στην Αθήνα, η γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, η Εγνατία οδός κ.ά., τα οποία-όπως είπε-αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος, ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που δίνει η Ελληνική κυβέρνηση στον τουριστικό τομέα (με την ίδρυση υπουργείου Τουρισμού), καθώς τα 14 εκατ. ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα άφησαν συνάλλαγμα 10 δισ. ευρώ, ενώ προσέφεραν εργασία στο 15% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024