Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΛαμπερή τελετή ονοματοδοσίας του MSC Virtuosa της MSC Cruises στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Κρουαζιέρα

Λαμπερή τελετή ονοματοδοσίας του MSC Virtuosa της MSC Cruises στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η σούπερ σταρ Σοφία Λόρεν 'βάφτισε' το κρουαζιερόπλοιο σε μια εντυπωσιακή τελετή στο λιμάνι Port Rashid του Ντουμπάι. Το MSC Virtuosa μπορεί να μεταφέρει έως και 6.334 επιβάτες και 1.704 μέλη πληρώματος και πρόκειται να εξυπηρετήσει την Αραβική Θάλασσα έως τον Μάρτιο του 2022 από τη βάση του στο Ντουμπάι.

Η MSC Cruises, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, φιλοξένησε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) την τελετή ονοματοδοσίας του νέο της κρουαζιερόπλοιου MSC Virtuosa, με “νονά” τη σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Sophia Loren. Ακολουθώντας τη μακρόχρονη ναυτική παράδοση, η επίσημη Τελετή Ονοματοδοσίας του πλοίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του καπετάνιου του πλοίου, πλοιάρχου Francesco Veniero και τοπικών αξιωματούχων.

Ο καπετάνιος του πλοίου, πλοίαρχος Francesco Veniero με τη “νονά”, σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Sophia Loren.

Η MSC Cruises επέλεξε το Ντουμπάι για να φιλοξενήσει την τελετή σε αναγνώριση των ισχυρών και μακροπρόθεσμων δεσμών της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη αγορά της Μέσης Ανατολής, που είναι ο κορυφαίος προορισμός για την εταιρεία.

Εξοπλισμένο με μερικές από τις πιο σύγχρονες ναυτιλιακές τεχνολογίες, το MSC Virtuosa είναι ένα από τα πιο περιβαλλοντικά προηγμένα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, καθώς έχουν αξιοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του πλοίου. Η MSC Cruises συμμερίζεται τη φιλοδοξία των ΗΑΕ να φτάσουν σε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 και το MSC Virtuosa αντιπροσωπεύει ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το MSC Virtuosa μπορεί να μεταφέρει έως και 6.334 επιβάτες και 1.704 μέλη πληρώματος και πρόκειται να εξυπηρετήσει την Αραβική Θάλασσα έως τον Μάρτιο του 2022 από τη βάση του στο Ντουμπάι.

Η εκδήλωση στο Port Rashid, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι και την DP World, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σημασία του Εμιράτου ως προορισμού που πρέπει να επισκεφτούν οι φίλοι της κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο και αναδεικνύει τη σημασία της συμβολής της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα ΗΑΕ.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της MSC Cruises, Pierfrancesco Vago.

Ο Pierfrancesco Vago, εκτελεστικός πρόεδρος της MSC Cruises, δήλωσε: “Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε αυτή την σημαντική τελετή ναυτικής παράδοσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια του Χρυσού Ιωβηλαίου τους και με αυτήν να σηματοδοτούμε τη μακροχρόνια και μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας σε αυτήν την περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος το χειμώνα το MSC Virtuosa, ένα νέο και ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά πλοία του στόλου μας, θα κάνει εδώ homeporting ως μέρος της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας στην περιοχή του Κόλπου. Η κρουαζιέρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δυναμικής τουριστικής βιομηχανίας των ΗΑΕ και χάρη στο μοναδικό παγκόσμιο δίκτυο μας θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τη χώρα και τη Μέση Ανατολή σε όλο τον κόσμο ως ελκυστική επιλογή διακοπών για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας σε τοπικό επίπεδο”.

Με οικοδεσπότη τη γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα των ΗΑΕ Ομάρ Μπούτι ως Master of Ceremonies, η Sophia Loren ανέβηκε στη σκηνή για να ονομάσει επίσημα για 17 η φορά πλοίο της MSC Cruises, κόβοντας την κορδέλα και σπάζοντας το μπουκάλι στο κύτος του πλοίου. Η βραδιά κορυφώθηκε με επίδειξη πυροτεχνημάτων και ακολούθησε εορταστικό γκουρμέ δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια του πλοίου και παράσταση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Rag’n’Bone Man.


Ο Σουλτάνος Ahmed Bin Sulayem, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου DP World.

Ο Σουλτάνος Ahmed Bin Sulayem, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου DP World, δήλωσε: “Είναι μια περήφανη στιγμή για εμάς που φιλοξενούμε την τελετή ονοματοδοσίας του MSC Virtuosa στο Mina Rashid, το οποίο επιβεβαιώνει με συνέπεια την ιδιότητά του ως κορυφαίου προορισμού σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του λιμανιού, η ικανότητα εξυπηρέτησης επιβατών και η στρατηγική τοποθεσία του μας βοήθησαν να κερδίσουμε πολλές σημαντικές διακρίσεις, με πιο πρόσφατη το Βραβείο ‘The Middle East’s Leading Cruise Port Award’ στα ‘The World Travel Awards 2021’, το οποίο έλαβε για 14η συνεχή χρονιά. Για να διασφαλίσουμε ότι το λιμάνι θα συνεχίσει να συνεισφέρει απρόσκοπτα στην οικονομία των ΗΑΕ και να αποτελεί σημαντικό οικονομικό πυλώνα του Ντουμπάι, εργαζόμαστε προκειμένου να ενισχύσουμε τις δυνατότητές του. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε την εικόνα του ως κορυφαίας εγκατάστασης αναψυχής που αντιπροσωπεύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ντουμπάι. Μέσω των προσπαθειών μας θα επιδιώξουμε να συνεχίσει το Εμιράτο να κερδίζει διεθνή αναγνώριση ως προορισμός κρουαζιέρας παγκόσμιας κλάσης. Αναμένουμε, επίσης, συνολικά 126 επισκέψεις πλοίων και πάνω από 500.000 επισκέπτες κρουαζιέρας για την ερχόμενη σεζόν κρουαζιέρας 2021/22. Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τα μεγέθη του τουρισμού του Ντουμπάι και θα συμβάλει στην πρόοδό μας”.

Η Εξοχότητά του Helal Saeed Almarri, γενικός διευθυντής του Τμήματος Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι, σχολίασε από την πλευρά του: “Το Ντουμπάι συνεχίζει να χαράζει μια πορεία προς τα εμπρός, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και ως πρωτεύουσα της κρουαζιέρας στη Μέση Ανατολή, καθώς προσπαθούμε συνεχώς να υλοποιούμε του στόχους της εμπνευσμένης ηγεσίας μας να κάνουμε το Ντουμπάι τον πιο ελκυστικό και επισκέψιμο προορισμό. Η διοργάνωση της τελετής ονοματοδοσίας του νεότερου εμβληματικού πλοίου της MSC Cruises, του MSC Virtuosa, στο Ντουμπάι, αποτελεί απόδειξη της δημοτικότητας της πόλης ως πύλης κρουαζιέρας στην περιοχή. Η φήμη του Ντουμπάι ως κόμβου κρουαζιέρας συνεχίζει να μεγαλώνει και εμβληματικά γεγονότα όπως αυτό αντικατοπτρίζουν την καθοριστική συμβολή της κρουαζιέρας στην τουριστική βιομηχανία της πόλης. Με το Ντουμπάι να συνεχίζει να υποδέχεται τουρίστες από όλο τον κόσμο, αυτή η εκδήλωση αξιοποιεί τη δυναμική που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη έναρξη της νέας σεζόν κρουαζιέρας, τροφοδοτώντας περαιτέρω την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς- ορόσημο για το Ντουμπάι, με την Expo 2020 και τους εορτασμούς γύρω από το Χρυσό Ιωβηλαίο των ΗΑΕ, μεταξύ άλλων”.

Το MSC Virtuosa διαθέτει 10 εστιατόρια, 21 μπαρ και σαλόνια, πέντε πισίνες και θα πραγματοποιεί εκπληκτικά δρομολόγια στην Αραβική Θάλασσα καθ’όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, από τη βάση του στο Ντουμπάι, για να προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καλύτερους προορισμούς στην περιοχή του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων του Άμπου Ντάμπι, του νησιού Sir Bani Yas και του Κατάρ. Το καινοτόμο πλοίο αναπτύσσεται σε 19 καταστρώματα και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους καλεσμένους του αυτό το χειμώνα για εβδομαδιαίες κρουαζιέρες από το Ντουμπάι προσφέροντας την καλύτερη διεθνή κουζίνα, ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, χαλαρωτικά μπαρ και σαλόνια με τους μεγαλύτερους χώρους αγορών εν πλω, κέντρο σπα και γυμναστήριο, υδάτινο πάρκο και κλαμπ για παιδιά, από νήπια έως εφήβους. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του πλοίου είναι η εμβληματική λεωφόρος περιπάτου, μήκους 112 μέτρων με έναν ουράνιο θόλο LED, που αποτελεί το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής του πλοίου. Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό που περιμένει τους επισκέπτες είναι το ολοκαίνουργιο MSC Starship Club, που είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο MSC Virtuosa και όπου πρωταγωνιστεί ο πρώτος φουτουριστικός ανθρωποειδής ρομποτικός μπάρμαν στον κόσμο, ο Rob.

Η εκδήλωση στο Port Rashid πραγματοποιήθηκε σε συμμόρφωση με όλα τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας και ασφάλειας που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση του Ντουμπάι και με την υποστήριξη του πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας της MSC Cruises, που επέτρεψε στα πλοία της εταιρείας να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους το 2020. Η εκδήλωση είναι επίσης μέρος των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο των ΗΑΕ και συμπίπτει με τη φιλοξενία στο Ντουμπάι της World EXPO 2020.

Μετά την τελετή ονοματοδοσίας, το MSC Virtuosa αναχώρησε στις 28 Νοεμβρίου από το Ντουμπάι για το παρθενικό του ταξίδι στον Κόλπο με επισκέψεις στο Άμπου Ντάμπι, το νησί Sir Bani Yas και τη Ντόχα.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022