Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsMartin Craigs, PATA: Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί τουριστικά από την ανάπτυξη της Ασίας
Ασιατική αγορά

Martin Craigs, PATA: Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί τουριστικά από την ανάπτυξη της Ασίας

Ζωντανή σύνδεση με την Μπανγκόκ έγινε κατά τη διάρκεια του Asia-Pacific Forum με θέμα 'Η Ασία μετατρέπεται σε κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας', που διοργάνωσε η Travel Media Applications, παροουσία 50 και πλέον στελεχών και φορέων της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας.

Μετα λόγια “η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί τουριστικά από την ανάπτυξη της Ασίας”, έκλεισε την ομιλία του ο CEO της PATA κ. Martin Craigs, ο οποίος σε ζωντανή σύνδεση με την Αθήνα από τα κεντρικά γραφεία της PATA στην Μπανγκόκ, έδωσε το στίγμα ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Ασίας τονίζοντας ότι, η ραγδαία αύξηση της μεσαίας τάξης σε όλοκληρη την περιοχή ευννοεί τις ταξιδιωτικές κινήσεις των Ασιατών.

Η ζωντανή σύνδεση με την Μπανγκόκ έγινε κατά τη διάρκεια του Asia-Pacific Forum με θέμα “Η Ασία μετατρέπεται σε κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας”, που διοργάνωσε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Zafolia, η Travel Media Applications. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Forum έγινε σύνδεση με το Ανόι πρωτεύουσα του Βιετνάμ και συγκεκριμένα με τον κ. Chien Le Dinh, γενικό γραμματέα του VISTA, Vietnam Society of Travel Agents, (Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων του Βιετνάμ), ο οποίος αφού ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του Βιετναμέζου τουρίστα δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα “μυστηριώδη” προορισμό, ο οποίος όμως θέλει πολύ προβολή και διαφήμιση, πράγμα το οποίο λείπει τελείως. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι από το 2006 έχουν διπλασιαστεί τα ταξίδια εξωτερικού των Βιετναμέζων παρουσιάζοντας 20% ανάπτυξη κάθε χρόνο, καταλαβαίνουμε τη δυναμική αυτής της αγοράς.

Τη δυναμική του εξερχόμενου τουρισμού από την Ταϊλάνδη προς την Ευρώπη παρουσίασε ο κ. Wuttichai Worasing, μέλος του Δ.Σ. του TTAA, Thai Travel Agents Association που είναι ο Σύνδεσμος των Γραφείων Εξερχόμενου Τουρισμού της Ταϊλάνδης. ο κ. Worasing έδωσε έμφαση στα συνδυασμένα πακέτα με γειτονικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία τα οποία έχουν πολύ ενδιαφέρον για τους Ταϊλανδούς.

Τη δυναμική της ασιατικής Αγοράς και κυρίως των χωρών της ΝΑ Ασίας, ανέλυσε διεξοδικά ο γνωστός καθηγητής και αναλυτής της τουριστικής βιομηχανίας, κ. Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος άφησε εντυπωσιασμένους όλους τους συμμετέχοντες με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Την όλη ημερίδα συντόνισε ο κ. Θεόδωρος Κουμέλης από την έδρα της TMA Aσίας-Ειρηνικού, στην Μπανγκόκ. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι πλέον των 50 παριστάμενοι, στελέχη και φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον κ. Στρατή Βουρσούκη, διευθυντή της ΤΜΑ Ασίας-Ειρηνικού, αναφορικά με δράσεις και τρόπους διείσδυσης στις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές της ευρύτερης περιοχής Ασίας-Ειρηνικού. Τέλος την εκδήλωση προλόγισε η κα Άννα Ανυφαντή, διευθύντρια του ΗΑΤΤΑ, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Ο κ. Κουμέλης, κλείνοντας την ημερίδα, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η προσέλκυση τουριστών από την Ασία δε θα πρέπει να αφορά μόνο τις αγορές της Κίνας και της Ινδίας. Η αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη σε επενδύσεις και τουρισμό τόσο εισερχόμενο όσο και εξερχόμενο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και είναι υποχρέωσή μας να τον βάλουμε δυναμικά στα προγράμματα των tour operators της Ν.Α. Ασίας. Η εταιρεία μας από το ξεκίνημά της το 1999 έχει χτίσει σταδιακά σημαντικές σχέσεις με την αγορά της Ασίας και από το 2012 δραστηριοποιείται έντονα σε αυτή την περιοχή με αιχμή του δόρατος το TravelDailyNews Asia-Pacific”.

Η Travel Media Applications έχει εδώ και ένα χρόνο δημιουργήσει δομές στην Μπαγκόκ της Ταϊλάνδης, που χρησιμοποιείται ως βάση για δραστηριότητες marketing και προβολής σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία. Η ΤΜΑ, εκτός των άλλων, εκπροσωπεί στην Ασία δύο γνωστές ελληνικές εταιρείες, τον Ταξιδιωτικό Οργανισμό Argo Travel και την Εταιρεία τεχνολογίας NetSemantics, καθώς και τη γερμανική Converve, η οποία προσφέρει καινοτόμες λύσεις για δικτύωση και συντονισμό συναντήσεων, κατά τη διάρκεια διεθνών εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024