Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε 600 πάνοπλους αστυνομικούς εξοπλίζεται το Λονδίνο εναντίον της τρομοκρατίας
Τρομοκρατία

Με 600 πάνοπλους αστυνομικούς εξοπλίζεται το Λονδίνο εναντίον της τρομοκρατίας

Η κίνηση αυτή θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των ενόπλων οχημάτων που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, το οποίο δέχθηκε 17.400.000 επισκέπτες από το εξωτερικό το 2014. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ενόπλων αξιωματικών στο Λονδίνο θα είναι 2.800.

Εξακόσιοι επιπλέον ένοπλοι υπάλληλοι της αστυνομίας θα αναπτυχθούν στους δρόμους του Λονδίνου για να βοηθήσουν την πόλη στην αντιμετώπιση της απειλής μιας τρομοκρατικής επίθεσης όμοιας με αυτής που έγινε πριν λίγο καιρό στο Παρίσι.

Η κίνηση αυτή, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Μητροπολιτική Αστυνομία, θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των ενόπλων οχημάτων που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δέχθηκε 17.400.000 επισκέπτες από το εξωτερικό το 2014. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ενόπλων αξιωματικών στο Λονδίνο θα είναι 2.800.

Ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Sir Bernard Hogan-Howe, δήλωσε: “Οι τραγικές επιθέσεις στο Παρίσι ενίσχυσαν το ζωτικό ρόλο που παίζουν οι ένοπλοι αξιωματικοί για λογαριασμό όλων μας, να τρέξουν και να αντιμετωπίσουν τη θανατηφόρο απειλή που μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση θα δημιουργούσε. Ελπίζω ειλικρινά ότι τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα συμβούν στους δρόμους μας, είναι σωστό όμως η αστυνομία μας να είναι όσο πιο προετοιμασμένη μπορεί να είναι”. Επίσης, δήλωσε ότι οι ένοπλες μονάδες θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της απειλής της “αυθόρμητης επίθεσης που απαιτεί μια γρήγορη απάντηση για την αντιμετώπισή της”.

“Με την αύξηση του αριθμού των ενόπλων αξιωματικών σε αστυνομικά οχήματα διασφαλίζουμε ότι η απάντησή μας σε τρομοκρατικά κτυπήματα θα γίνεται με πυροβόλα όπλα που προέρχονται από μια ομάδα πολύ εξειδικευμένων αξιωματικών και άρτια εκπαιδευμένων ακριβώς σε αυτό το αντικείμενο”, είπε.

Τελειώνοντας δήλωσε ότι “αυτή η ενέργεια δεν θα αλλάξει τη θεμελιώδη αρχή ότι η αστυνομία σε αυτή τη χώρα δεν είναι συνήθως οπλισμένη, γεγονός για το οποίο είμαστε δικαίως υπερήφανοι. Παρόλα αυτά, το 92% περίπου του δυναμικού της Μητροπολιτικής αστυθα είναι άοπλοι”.

Η απόφαση έρχεται μετά από την τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, στην οποία σκοτώθηκαν 130 άτομα. Μετά από αυτή την επίθεση η Scotland Yard επανεκτίμησε η ικανότητα του Λονδίνου να ανταποκριθεί αν η πόλη γίνει στόχος. Το τρέχον επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε “σοβαρή”, πράγμα που σημαίνει μια επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024