Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜε γοργούς ρυθμούς η τουριστική ανάπτυξη της Σλοβενίας

Με γοργούς ρυθμούς η τουριστική ανάπτυξη της Σλοβενίας

Τη χώρα της Σλοβενίας και τις δυνατότητες που προσφέρει ως τουριστικός προορισμός, έπειτα από την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. από τον Ιανουάριο του 2007και την υιοθέτηση του ευρώ, […]

Τη χώρα της Σλοβενίας και τις δυνατότητες που προσφέρει ως τουριστικός προορισμός, έπειτα από την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. από τον Ιανουάριο του 2007και την υιοθέτηση του ευρώ, παρουσίασαν χτες στο ελληνικό κοινό εκπρόσωποι<...>του Οργανισμού Τουρισμού της Σλοβενίας, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αυτή η μικρή χώρα με τους 20.000.000 κατοίκους έχει τοποθεσίες απείρου κάλλους να επιδείξει, τροφή για τους απαιτητικούς τουρίστες που θέλουν να ξεφύγουν από τα γνωστά κλισέ. Μέσα σε μια μέρα ο τουρίστας με τα ποικίλα ενδιαφέροντα μπορεί να απολαύσει τις δυσθεώρητες κορυφές των `Αλπεων, να ηρεμήσει στα σύγχρονα κέντρα χαλάρωσης και λουτροθεραπείας, να θαυμάσει πόλεις που σφύζουν από ζωή, όπως αυτή της Λιουμπλιάνα και του Μάριμπορ, να κολυμπήσει στις ακτές της Αδριατικής και να περπατήσει στα ηλιόλουστα σοκάκια.

Αξιόλογος είναι και ο πλούτος της χώρας σε υπόγεια σπήλαια με μια σειρά σπηλαίων η οποία εκτείνεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα οποία μόνο τα 5,2 είναι ανοιχτά στους τουρίστες και μάλιστα τα 3,5 μπορεί να τα διασχίσει κανείς και με κατάλληλα προσαρμοσμένα στο χώρο ηλεκτρικά τρενάκια. Βέβαια, δεν μπορεί να μην αναφερθεί και η ποικιλία της Σλοβένικης κουζίνας, η οποία είναι αποτέλεσμα του αρμονικού συνδυασμού των επιρροών που δέχεται η κουζίνα αυτή από τις γαστρονομικές προτάσεις των γειτονικών κρατών της Αυστρίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, αλλά και των Σλαβόνων.

Όσον αφορά στο χώρο των επενδύσεων και του εμπορίου, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, όπου εντάσσεται ο Οργανισμός Τουρισμού της Σλοβενίας, αλλά και οι υπεύθυνοι Marketing του φορέα, τόνισαν την ώθηση την οποία έδωσε η χρήση του ευρώ στο τουριστικό κομμάτι καθώς αποφεύγεται η περίπλοκη διαδικασία αλλαγής νομίσματος και γίνεται εφικτή η αμεσότερη σύγκριση τιμών. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του Σλοβένικου Τουριστικού Προϊόντος θα παίξει και η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από τη Σλοβενία τον Ιανουάριο του 2008.

Τέλος, οι φορείς του Υπουργείου Οικονομικών της Σλοβενίας τόνισαν την ανάγκη της χώρας τους για ελληνικές επενδύσεις, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την επιθυμία να δραστηριοποιηθούν και οι ίδιοι στον ελληνικό χώρο. Οι ενέργειες αυτές θα διευκολυνθούν με την απευθείας αεροπορική σύνδεση Σλοβενίας – Ελλάδας, την οποία σκέφτονται να βάλλουν σε εφαρμογή από το νέο έτος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024