Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜεγάλο το τουριστικό όφελος της Μ. Βρετανίας από την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο

Μεγάλο το τουριστικό όφελος της Μ. Βρετανίας από την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε η τουριστική βιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας τη χτεσινή ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε. ότι το Λονδίνοθα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως την […]

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε η τουριστική βιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας τη χτεσινή ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε. ότι το Λονδίνο<...>θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως την κορυφαία ευκαιρία που παρουσιάστηκε ποτέ για τον βρετανικό τουρισμό.

Οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι το 50 – 75% του κέρδους της Βρετανίας από τη διοργάνωση των Αγώνων, σε διάστημα 7 – 10 ετών, θα προέλθει από τον τουρισμό. Λαμβάνοντας υπόψιν το παράδειγμα του Σίδνεϋ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να αποφέρουν περισσότερο από 2 δισ. λίρες στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Ο κ. Tom Wright, διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού VisitBritain, δήλωσε σχετικά ότι “η απόφαση της Δ.Ο.Ε. επιβεβαιώνει ότι το Λονδίνο και η Βρετανία βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης προς τον βρετανικό τουρισμό και τις υπηρεσίες του, καθώς και προς τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και την ικανότητα μας να αναλαμβάνουμε μεγάλες διοργανώσεις”.

Οι τουριστικές προοπτικές για το Λονδίνο και τη Βρετανία είναι ήδη εξαιρετικές, καθώς προσελκύουν για δεύτερη συνεχή χρονιά αριθμό – ρεκόρ τουριστών. Ο VisitBritain υπολογίζει ότι όλες οι περιοχές της Βρετανίας θα δεχθούν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Οι Αγώνες αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για τη διεθνή προβολή του Λονδίνου και της Βρετανίας ως ιδανικών προορισμών για αναψυχή, επιχειρηματικές δραστηριότητες και σπορ, ειδικά σε αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ελλάδα, η Κορέα, η Πολωνία και η Ταϊλάνδη”, δήλωσε ο κ. Tom Wright.

Η Βρετανία μπορεί άνετα να φιλοξενήσει όλους τους επιπλέον επισκέπτες που θα προκύψουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η τουριστική της βιομηχανία θα επικεντρωθεί στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών. Ο VisitBritain θα ηγηθεί της προσπάθειας, συνεργαζόμενος με εθνικούς, τοπικούς και εμπορικούς συνεργάτες του, ώστε να αναδείξει τα παγκόσμιας κλάσης τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες της Βρετανίας και να τα βελτιώσει ακόμα περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι ο τουρισμός συνεισφέρει 74 δισ. λίρες ετησίως στη χώρα (εκ των οποίων τα 13 δισ. λίρες προέρχονται από ξένους τουρίστες) και απασχολεί το 7% των Βρετανών εργαζομένων. Στόχος του Τμήματος Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Σπορ είναι τα έσοδα από τον τουρισμό να ανέλθουν στα 11 δισ. λίρες έως το 2010, πράγμα που θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ευημερίας της οικονομίας της χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024