Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜέτρα ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας στην Κύπρο

Μέτρα ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας στην Κύπρο

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση του τουρισμού της Κύπρου λόγω του πολέμου στο Ιράκ ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας ο υπουργός Γ. Λιλλήκας…

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας ενημέρωσε χθες την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, που συνήλθε<...> υπό την προεδρία του κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί προς αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργείται στον τουρισμό λόγω του πολέμου στο Ιράκ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή διαβεβαίωσε τον υπουργό για την ετοιμότητά της να μελετήσει κάθε μέτρο που θα αποσκοπούσε στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου λόγω του πολέμου στο Ιράκ και των επιπτώσεών του στην οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιλλήκας τόνισε τους δυο παράγοντες που επηρεάζουν το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο, δηλαδή τον πόλεμο στο Ιράκ και την εν γένει οικονομική ύφεση στην Ευρώπη, η οποία δημιουργεί προβλήματα σε παραδοσιακούς πελάτες του κυπριακού τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση της Γερμανίας. Ως εκ τούτου, παρατηρείται μείωση των κρατήσεων κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2003 σε σχέση με πέρσι, καθώς και κάποιες ακυρώσεις οργανωμένων ταξιδίων.

“Από τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ”, είπε ο υπουργός, “θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα μπορέσει να απορροφηθεί αυτή η μείωση και να υπάρξει ανάκαμψη κατά την καλοκαιρινή περίοδο“.

Στη συνέχεια, ο υπουργός υπενθύμισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, τα οποία στοχεύουν στη διατήρηση των κρατήσεων σε ναυλωμένες και δρομολογημένες πτήσεις, στην ώθηση των οργανωτών ταξιδίων για να αυξήσουν, όσο το δυνατό, τον αριθμό των τουριστών σε σχέση με πέρσι που ήταν μειωμένος, στη δυναμική προώθηση της Κύπρου στο διεθνές πεδίο αμέσως μετά το τέλος του πολέμου στο Ιράκ και στην προώθηση του χειμερινού και του εσωτερικού τουρισμού.

Αναλυτικότερα, συνέχισε ο υπουργός, “Τα μέτρα που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια του πολέμου και αμέσως μετά τη λήξη του για πραγματοποίηση των προαναφερθέντων στόχων περιλαμβάνουν τη στήριξη των οργανωτών ταξιδίων για διατήρηση των θέσεών τους, διάθεση ποσού 7 εκατ. λιρών για σκοπούς διαφήμισης και προβολής της Κύπρου, αναστολή της διαφημιστικής εκστρατείας του ΚΟΤ κατά τη διάρκεια του πολέμου, φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων και κατάργηση των τελών προσγείωσης αεροσκαφών και του φόρου επιβίβασης καθώς και μέτρα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού μέσω του πλεονάσματος του Ταμείου Αδειών”.

“Η Κύπρος”, τόνισε ο υπουργός, “είναι ασφαλής προορισμός και βρίσκεται εκτός της θερμής ζώνης, αναφορικά με τον πόλεμο στο Ιράκ”. Ταυτόχρονα, ο κ. Λιλλήκας απηύθυνε έκκληση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μη μεταδίδουν στοιχεία ή πληροφορίες που θα μπορούσαν να δώσουν προς τα έξω την εντύπωση ότι η Κύπρος βρίσκεται στη ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024