Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜνημείο για τους Έλληνες της Ουγγαρίας σε πλατεία της Βουδαπέστης

Μνημείο για τους Έλληνες της Ουγγαρίας σε πλατεία της Βουδαπέστης

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του Ελληνισμού της Ουγγαρίας στην κεντρική πλαατεία Πέτεφι της Βουδαπέστης πραγματοποίησαν χτες, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2006, από κοινού η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας,κυρία […]

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του Ελληνισμού της Ουγγαρίας στην κεντρική πλαατεία Πέτεφι της Βουδαπέστης πραγματοποίησαν χτες, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2006, από κοινού η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας,<...>κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Πεύκιος Γεωργιάδης και η υφυπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Ουγγαρίας, κυρία Κάταλιν Μπογκιάι.

Στόχος του μνημείου είναι να τονίσει τη μεγάλη συμβολή των Ελλήνων στα δρώμενα της ουγγρικής πρωτεύουσας, τόσο κατά το παρελθόν, όσο και σήμερα, ενώ η αρχική ιδέα κατασκευής του ανήκει στην ελληνική πρεσβεία Βουδαπέστης και στο Σύλλογο Φιλίας Ελλάδας – Κύπρου – Ουγγαρίας. Σημαντική ήταν επίσης η υποστήριξη και των Ελλήνων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία, όπως και της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων και σε δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βουδαπέστης ο Σύλλογος Φιλίας Ελλάδας-Κύπρου-Ουγγαρίας απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους συντελεστές κατασκευής του Μνημείου, χορηγούς, καλλιτέχνες, αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Βουδαπέστης.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023