Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜουντομπάσκετ: Ιάπωνες στα…Γαλανόλευκα

Μουντομπάσκετ: Ιάπωνες στα…Γαλανόλευκα

Μπορεί οι Έλληνες που κατοικούν στην Ιαπωνία να μην είναι περισσότεροι από τριακόσιοι, αλλά οι Ιάπωνες φιλ – Έλληνες, φίλαθλοι της ελληνικής ομάδαςκαλαθοσφαίρισης στο Μουντομπάσκετ, ξεπερνούν καθημερινά στο γήπεδο τους […]

Μπορεί οι Έλληνες που κατοικούν στην Ιαπωνία να μην είναι περισσότεροι από τριακόσιοι, αλλά οι Ιάπωνες φιλ – Έλληνες, φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας<…>καλαθοσφαίρισης στο Μουντομπάσκετ, ξεπερνούν καθημερινά στο γήπεδο τους τρεις χιλιάδες!

Εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι το Γραφείο ΕΟΤ Τόκυο και ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε), οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν, στην Ιαπωνία, μια συντονισμένη προβολή της Ελλάδας, της ελληνικής γαστρονομίας, της ελληνικής ιστορίας και του αθλητισμού, μέσω πολλαπλών εκδηλώσεων και προβολών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στα πλαίσια των παραπάνω ενεργειών, ΕΟΤ και ΟΠΕ δημιούργησαν, από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, μια «ελληνική πολιτεία», ακριβώς μπροστά από την έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού, στην κεντρική πλατεία της Hamamatsu, της πόλης που φιλοξενεί τον πρώτο γύρο του Μουντομπάσκετ. Προς έκπληξη όλων, η Ελλάδα, γνωστή για τη φιλοξενία της, καλωσόριζε, πρώτη, όλους τους επισκέπτες της Ιαπωνικής πόλης, σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή, ντυμένη στα γαλανόλευκα, πλημμυρισμένη από ελληνικές μελωδίες και ζεστά ελληνικά χαμόγελα.

Οι Ιάπωνες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικές προβολές για την Ελλάδα και για τη σημασία της ελληνικής γαστρονομίας, να δοκιμάσουν ελληνικά προϊόντα και να επιχειρήσουν να φτιάξουν συνταγές με ελληνικό ελαιόλαδο. Όσοι, μάλιστα, διακρίνονταν για τις χορευτικές τους επιδόσεις είχαν τη δυνατότητα να ντυθούν με τις παραδοσιακές ελληνικές στολές και να εξασκηθούν στο ρυθμό του χασαποσέρβικου!

Δεκάδες εθελοντές μοίραζαν γαλανόλευκες βεντάλιες, ζωγράφιζαν ελληνικές σημαίες στα πρόσωπα των Ιαπώνων φιλάθλων, τονώνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες αθλητές.

Οι εκδηλώσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων Ιαπωνικών και διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι όποιοι έσπευσαν να κινηματογραφήσουν την «ελληνική πολιτεία». Μεγάλη, όμως, ήταν η έκπληξη και των Ελλήνων επισκεπτών, οι οποίοι συγκινημένοι, έδιναν συγχαρητήρια στον ΟΠΕ και στο γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας, δηλώνοντας ότι θα έπρεπε να ξεχάσουμε τη φράση « Τι είδε ο Γιαπωνέζος στην Αθήνα» και να την αντικαταστήσουμε με το «Τι είδε ο Έλληνας στο Hamamatsu, όταν συνάντησε τον Ιάπωνα φιλ- Έλληνα»….!

Αξίζει να τονιστεί ότι ανάλογες πρωτοβουλίες προβολής της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024