Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα ταξιδιωτική οδηγία για τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο
Ταξιδιωτική οδηγία

Νέα ταξιδιωτική οδηγία για τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο

Μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Αίγυπτο σε δύο χριστιανικές εκκλησίες, πολλές Κυβερνήσεις εφιστούν την προσοχή στους υπηκόους τους που βρίσκονται στην περιοχή.

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το το Ισραήλ και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιώντας τους υπηκόους τους να μην επισκέπτονται την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο έπειτα από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρια.
 
“Η πολύνεκρη επίθεση αποδεικνύει μία ακόμη φορά την τρομοκρατική ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους” επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της ισραηλινής κυβέρνησης. “το γραφείο συστήνει σε όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Σινά να φύγουν αμέσως και να επιστρέψουν στο Ισραήλ”.
 
Το γραφείο αντιτρομοκρατίας είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα προειδοποίηση σχετικά με το Σινά, έναν δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς ενόψει του εβραϊκού Πάσχα. Αυτή η νέα οδηγία εκδίδεται “μετά την κλιμάκωση της σοβαρότητας της απειλής εναντίον των Ισραηλινών που επισκέπτονται το Σινά και τα περίχωρά του”, όπως αναφέρεται μέσα στο κείμενο.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου εγείρει την προσοχή σε όλους τους βρετανούς που βρίσκονται στην Αίγυπτο στην περιοχή του Σινά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει μεγάλη συχνότητα τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν οδηγήσει σε πολύνεκρα περιστατικά. Επίσης αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα για τρομοκρατικές επιθέσεις και σε αεροπορικές πτήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά εκτός από αυτές που αναχωρούν από την περιοχή Sharm el Sheikh.

Προειδοποιήσεις εξέδωσαν επίσης και άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Νέα Ζηλανδία, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην περιοχή γύρω από την χερσόνησο του Σινά, χωρίς να αποκλείουν ωστόσο και την πιθανότητα δράσεων και στην υπόλοιπη χώρα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως στόχος των τρομοκρατών μπορεί να είναι και οι τουρίστες, εκτός από τους Αιγύπτιους πολίτες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024