Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέες ευκαιρίες στην τουριστική αγορά του Αζερμπαϊτζάν
HATTA: Επίσκεψη τουριστικών γραφείων στο Αζερμπαϊτζάν

Νέες ευκαιρίες στην τουριστική αγορά του Αζερμπαϊτζάν

Ταξίδι γνωριμίας εκπροσώπων τουριστικών γραφείων στο Αζερμπαϊτζάν, οργάνωσε ο HATTA στις 22-28 Ιουνίου δεδομένου ότι η αγορά του Αζερμπαϊτζάν αποτελεί ευκαιρία για τη σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους […]

Ταξίδι γνωριμίας εκπροσώπων τουριστικών γραφείων στο Αζερμπαϊτζάν, οργάνωσε ο HATTA στις 22-28 Ιουνίου δεδομένου ότι η αγορά<...> του Αζερμπαϊτζάν αποτελεί ευκαιρία για τη σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες.

Η Ελλάδα ως προορισμός για την αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά του Αζερμπαϊτζάν, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών. Τα κοινά στοιχεία της κουλτούρας των δύο λαών δημιουργούν την καλύτερη προϋπόθεση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων στον τουρισμό. Το γεγονός αυτό, αν συνδυαστεί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στους τουρίστες, μπορεί να την κάνει μόνιμο προορισμό και σταθερή επιλογή για τις διακοπές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αζερμπαϊτζάν, στη γείτονα χώρα Τουρκία, αποτελεί ήδη δυναμική αγορά μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών, από τις οποίες προέρχεται ο εισερχόμενος τουρισμός με έντονα αυξητικές τάσεις και ότι η αγορά του δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης που είχε κάνει ο ΗΑΤΤΑ σε τουριστικά γραφεία από το Αζερμπαϊτζάν και δημοσιογράφους, στα πλαίσια της προσπάθειας «ανοίγματος» νέων αγορών εισερχόμενου τουρισμού, τον Οκτώβριο του 2008. Το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΗΑΤΤΑ, ανταπέδωσε την πρόσκληση και κάλεσε σε ταξίδι γνωριμίας της χώρας του, εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών γραφείων. Οι εκπρόσωποι του ΗΑΤΤΑ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την χώρα και τα αξιοθέατά της καθώς και την κουλτούρα της.

Παράλληλα, στα πλαίσια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του ΗΑΤΤΑ με τον επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν, κ. Aydin Ismiyev, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν (AZTA), κ. Nahid Baghirov και την κα Όλγα Μεζερίδου, Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Μπακού.

Στην συνάντηση ο κ. Ismiyev εξέφρασε την έντονη επιθυμία της Αζερικής πλευράς για άμεση και στενή συνεργασία με τον ΗΑΤΤΑ, με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών και κυρίως, τουριστικών σχέσεων. Όπως τόνισε στη συνάντηση, στο Αζερμπαϊτζάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια και οι Αζέροι επιθυμούν να κάνουν ταξίδια αναψυχής και ειδικού ενδιαφέροντος. Βασικό πρόβλημα, όμως, για την εδραίωση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, παραμένει η visa και η μη ύπαρξη απευθείας πτήσης. Όπως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του HATTA η αεροπορική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει τον προγραμματισμό απευθείας πτήσης Μπακού – Αθήνα, η οποία ελπίζει να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2009.

Tης αποστολής των μελών του Συνδέσμου, ηγήθηκε τιμητικά, η κα Νταϊάνα Παναγωτοπούλου, τ. Μέλος του ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, η οποία τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η αγορά του Αζερμπαϊτζάν για τους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες και σημείωσε ότι ο ΗΑΤΤΑ θα καταβάλλει τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της απευθείας πτήσης η οποία θα «ανοίξει» την αγορά των Αζέρων για την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν επαγγελματικά ραντεβού μεταξύ των Ελληνικών και των Αζερικών εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων. Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για συνεργασίες με τουριστικά γραφεία. Στη συνάντηση εκφράστηκε η έντονη επιθυμία του Αζερικού Συνδέσμου (ΑΖΤΑ) για στενή συνεργασία με τον ΗΑΤΤΑ για να μπορέσει η ζήτηση των Αζέρων για ταξίδια ,να διοχετευθεί την Ελλάδα και συμφωνήθηκε η εδραίωση της συνεργασίας των δύο Συνδέσμων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024