Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέες προοπτικές για την κρουαζιέρα στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου
Κρουαζιέρα

Νέες προοπτικές για την κρουαζιέρα στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου

'Θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα λιμάνια όχι μόνο ως σταθμούς, αλλά ως πύλες εισόδου στην ενδοχώρα και συνεπώς ως καταλύτες τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρων περιοχών', τόνισε ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, στο 2ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας.

Με έμφαση στην κεντρική ιδέα ότι ο επιτυχημένος τουρισμός κρουαζιέρας βασίζεται σε μία προσέγγιση σε επίπεδο περιοχής, ο ευρωβουλευτής και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Γαλάζια Ανάπτυξη κ. Σπύρος Δανέλλης απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες στο 2ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας με θέμα “Αδριατική & Ιόνιο – Ένας Μοναδικός Προορισμός Κρουαζιέρας”, το  οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, με διοργανωτή τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και υπό την αιγίδα της MedCruise.

Ο κ. Δανέλλης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου με θέμα εισήγησης “Για ένα ανταγωνιστικό θαλάσσιο Τουρισμό: Οι κατευθύνσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης”, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της νέας πολιτικής της ΕΕ για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και τόνισε ειδικότερα ότι η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας “απαιτεί τον προσδιορισμό συγκεκριμένων στόχων και τη συνεργασία λιμένα – πόλης για την αποφυγή συγκρούσεων και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων των τοπικών κοινωνιών, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα λιμάνια όχι μόνο ως σταθμούς, αλλά ως πύλες εισόδου στην ενδοχώρα και συνεπώς ως καταλύτες τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρων περιοχών”.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ορθά προσανατολίζεται η περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου σε αυτή την κατεύθυνση, αφού είναι ιδιαίτερα κρίσιμο “ο κάθε προορισμός, με επίκεντρο το λιμάνι να διαμορφώσει μία στρατηγική που να ανταποκρίνεται στις δικές του δυνατότητες και ανάγκες, να αναδεικνύει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα και να επιδιώκει τη συνεργασία με γειτονικά λιμάνια”.

Ακριβώς αυτός ήταν και στόχος του συνεδρίου, να φέρει, δηλαδή, κοντά τα σημαντικότερα λιμάνια της περιοχής της Αδριατικής-Ιονίου, με σκοπό την ευρύτερη συνεργασία και την χάραξη κοινής στρατηγικής για την προώθηση και προβολή της στον τομέα της κρουαζιέρας.

Για την προώθηση του παραπάνω στόχου συμφωνήθηκε η σύσταση του δικτύου ADRION, καθώς και η ενεργός συμμετοχή του κ. Δανέλλη όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πτυχή του εγχειρήματος που σχετίζεται με την ευόδωση της θαλάσσιας στρατηγικής για την Αδριατική Θάλασσα και το Ιόνιο Πέλαγος, όπως εξήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2012.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024