Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςNeil MacGregor: Μόνο δανεικά θα γυρίσουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα
Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου αποκλείει την επιστροφή των Γλυπτών

Neil MacGregor: Μόνο δανεικά θα γυρίσουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, δηλώνει ο διευθυντής του, Neil MacGregor. Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίει το […]

Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, δηλώνει ο διευθυντής του, Neil<…> MacGregor. Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο ένθετο “Spectrum” της εφημερίδας The Sydney Morning Herald, περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του.

Ο κ. MacGregor αναφέρεται και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, επισημαίνοντας ότι “τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας”, συνεπώς είναι “απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα”.

Σημειώνει, επίσης, ότι, αν και το Βρετανικό Μουσείο έχει προτείνει το δανεισμό με σειρά προτεραιότητας στην Ελλάδα, εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τα δανειστεί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024