Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέο δικαστικό μπλόκο στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τrump
Αερομεταφορές

Νέο δικαστικό μπλόκο στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τrump

Αγωγή της Πολιτείας της Χαβάης αμφισβητεί την ταξιδιωτική απαγόρευση του προέδρου Trump, κρίνοντας ότι συνιστά αντισυνταγματική θρησκευτική διάκριση. Το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη παρέτεινε χθες επ’αόριστον την εντολή που αναστέλλει την εκτέλεση του αναθεωρημένου εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου Donald Trump, το οποίο απαγορεύει τα ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών από έξι χώρες με μουσουλμανικό κυρίως πληθυσμό. Η εντολή ισχύει για το σύνολο του αμερικανικού εδάφους.

Ο δικαστής της Χαβάης Derrick Watson εξήγησε ότι μετέτρεψε την προηγούμενη προσωρινή εντολή που είχε εκδώσει πριν από 15 ημέρες σε προκαταρκτική διαταγή, μετά την αγωγή της Πολιτείας της Χαβάης που αμφισβητεί την ταξιδιωτική απαγόρευση του προέδρου Trump, κρίνοντας ότι συνιστά αντισυνταγματική θρησκευτική διάκριση. Το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Ο Trump υπέγραψε τη νέα, τροποποιημένη εκδοχή του αντιμεταναστευτικού διατάγματός του στις 6 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα με το εκτελεστικό διάταγμα που είχε υπογράψει τον περασμένο Ιανουάριο, το οποίο προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια και μαζικές διαδηλώσεις προτού δικαστής στην Ουάσινγκτον σταματήσει την εφαρμογή του τον Φεβρουάριο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει δηλώσει ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση είναι αναγκαία επικαλούμενος “λόγους εθνικής ασφάλειας”.

Δικαστές στη Χαβάη και σε άλλες περιοχές που αντιτίθενται στην απαγόρευση τονίζουν ότι το διάταγμα παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα και ότι το κίνητρο πίσω από αυτό έχει ως βάση τη θρησκεία και την προεκλογική δέσμευση του Trump για “συνολική και πλήρη απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ”.

“Δεν προσάπτουμε κατηγορία στον Πρόεδρο Trump ότι είναι πολιτικά λανθασμένος. Τον κατηγορούμε ότι είναι συνταγματικά λάθος”, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Χαβάης Doug Chin.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024