Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟ Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων παρών στο International Hospitality Investment Forum
Κύπρος

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων παρών στο International Hospitality Investment Forum

Παρουσιάστηκε η εξειδικευμένη μονάδα TourInvest Cyprus μέσω της οποίας ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και στήριξη σε ξένους επενδυτές, καθώς και η πλατφόρμα 'Project Bank'.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και ως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) στο κορυφαίο διεθνές συνέδριο “International Hospitality Investment Forum“.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 1-3 Σεπτεμβρίου 2021, με αντικείμενο τον τομέα των επενδύσεων στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας και προσέλκυσε συνολικά πάνω από 1.200 συμμετέχοντες από 80 χώρες. Ανάμεσα στους σύνεδρους βρίσκονταν θεσμικοί επενδυτές, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων του εξωτερικού, καθώς και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες.

Όπως αναμεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, κ. Γιώργος Καμπανέλλας, ηγήθηκε διαδραστικής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να αναδείξει το μεγάλο φάσμα των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, καθώς και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει και τα οποία την τοποθετούν σε πρωταγωνιστική θέση στον περιφερειακό χάρτη επενδύσεων. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Christophe de Bruyn, CEO της THR Tourism Industry Advisors και ο Mattias Innocenti, Director Development της ACCOR στη περιοχή της Νότιας Ευρώπης.

Ο κ. Καμπανέλλας παρουσίασε στους συμμετέχοντες την εξειδικευμένη μονάδα TourInvest Cyprus μέσω της οποίας ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και στήριξη σε ξένους επενδυτές, καθώς και την πλατφόρμα “Project Bank”. Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του Invest Cyprus, η οποία περιλαμβάνει αναπτυξιακά έργα μεγάλης κλίμακας σε στρατηγικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας τα οποία προωθούνται στο εξωτερικό για προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως εξήγησε, “αυτό που διαφοροποιεί την Κύπρο από άλλες χώρες στον τουριστικό τομέα είναι το γεγονός ότι αποτελεί παράλληλα, σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο της περιοχής, με σημαντικό αριθμό ξένων εταιρειών να δραστηριοποιούνται στο νησί. Η Κύπρος παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στην Μεσόγειο και αποτελεί ένα ποιοτικό προορισμό παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες επένδυσης. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία ανά το παγκόσμιο, υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς στη χώρα μας, μεγάλες ξένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας”.

O κ. Καμπανέλλας περιέγραψε, μεταξύ άλλων, την πρόοδο που σημειώνεται όσον αφορά στην ανάπτυξη στη Μαρίνα Λάρνακας, το πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο στη Λεμεσό, τις μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, τις αναπτύξεις των Invel Real Estate και NCH Capital, καθώς και την έλευση μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων, όπως η Radisson και η Grand Hyatt.

Ο κ. de Bruyn ανέφερε: “Ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με τον Invest Cyprus, στο πλαίσιο της εκπόνησης μιας εθνικής στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα, ξεκάθαρα προκύπτει ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για σημαντικές ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα συνεισφέρουν στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί από την πολιτεία και που θα αποτελέσουν ταυτόχρονα την κινητήρια δύναμη της ανάκαμψης και περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024