Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ τουρισμός της Ασίας ανακάμπτει με την Ελλάδα να βελτιώνει τη θέση της στην ασιατική αγορά

Ο τουρισμός της Ασίας ανακάμπτει με την Ελλάδα να βελτιώνει τη θέση της στην ασιατική αγορά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ – PATA TRAVEL MART 2004: Aνοιξε τις πύλες της και επίσημα εχθές το πρωί στην Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης η έκθεση PATA Travel Mart που οργανώνει η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA) από…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ – PATA TRAVEL MART 2004: Aνοιξε τις πύλες της και επίσημα εχθές το πρωί στην Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης<...> η έκθεση PATA Travel Mart που οργανώνει η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA) από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2004.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Ασίας που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης αγοραστών και πωλητών/προμηθευτών τουριστικών υπηρεσιών με το σύστημα των προκαθορισμένων ραντεβού.

Ο τουρισμός στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού έχει παρουσιάσει σημαντική ανάκαμψη μετά από την μεγάλη πτώση που είχε σημειωθεί εξαιτίας της επιδημίας του SARS, δήλωσε ο πρόεδρος της PATA, κ. Peter de Jong, στον χαιρετισμό του κατά την εναρκτήρια συνέντευξη τύπου. Συγκεκριμένα, η άνοδος των αφίξεων μέχρι σήμερα ανέρχεται στο 23% σε σχέση με το 2003, 19% περισσότερο από την προηγούμενη καλύτερη χρονιά για την περιοχή που ήταν το 2000.

Ο κ. de Jong αναφερόμενος στην προοπτική της έκθεσης PATA Travel Mart τόνισε ότι θα διατηρηθεί η πολιτική οργάνωσης της έκθεσης σε διαφορετική χώρα της Ασίας και του Ειρηνικού κάθε χρόνο για να δίνεται η δυνατότητα σε εκθέτες και επισκέπτες να συναντούν νέα πρόσωπα και να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς.

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης Sonthaya Kunplome αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τουριστική συνεργασία με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας που συζήτησε με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο την περασμένη εβδομάδα όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ενόψη των παραολυμπιακών αγώνων. Ειδικότερα, ο κ. Kunplome διευκρίνισε ότι οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) 12 χρόνια πριν είχαν υπογράψει ένα Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να επεκταθεί σε υπουργικό επίπεδο. Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας θα αφορά σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη στελεχιακού δυναμικού για τον τουρισμό, ανάπτυξης προγραμμάτων μάρκετινγκ για την προβολή του τουρισμού των δύο χωρών, καθώς και σε θέματα ανάδειξης των ιστορικών χώρων και του πολιτισμού της Ελλάδας και της Ταϊλάνδης. Ο κ. Kunplome τόνισε επίσης ότι “στόχος της συνεργασίας είναι η Ελλάδα να καταστεί πύλη εισόδου των Ταϊλανδών τουριστών για ολόκληρη την Ευρώπη, και αντίστοιχα η Ταϊλάνδη να καταστεί πύλη εισόδου των Ελλήνων και Ευρωπαίων τουριστών για τις χώρες της Ασίας”.

Η επόμενη PATA Travel Mart θα διοργανωθεί το 2005 στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, ενώ το 2006 θα φιλοξενηθεί στο Χονγκ Κόνγκ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024