Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ VisitBritain περικόπτει το δίκτυο εξωτερικού του

Ο VisitBritain περικόπτει το δίκτυο εξωτερικού του

Ο οργανισμός VisitBritain πρόκειται να μειώσει το εξωτερικό του δίκτυο ύστερα από την περικοπή του προϋπολογισμού του, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών των δαπανών της κυβέρνησης. Επίσης, αναγκάζεται να μειώσει […]

Ο οργανισμός VisitBritain πρόκειται να μειώσει το εξωτερικό του δίκτυο ύστερα από την περικοπή του προϋπολογισμού του, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών των δαπανών της<...> κυβέρνησης. Επίσης, αναγκάζεται να μειώσει περαιτέρω τα γενικά έξοδα, δεσμεύθηκε όμως να διατηρήσει ως έχει την τουριστική στρατηγική του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το Τμήμα Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού κατέληξε σε ένα νέο, 4ετούς διάρκειας προϋπολογισμό για τον τουριστικό οργανισμό, ύψους 26,5 εκατ. λιρών την περίοδο 2011-12, μειωμένος στα 21,2 εκατ. λίρες το 2014-15. Η επιχορήγηση του τρέχοντος έτους όσον αφορά στην ενίσχυση ανέρχεται στα 28,8 εκατ. λίρες. Σε πραγματικούς όρους και αφού ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, αυτό θα ισοδυναμεί με μείωση 34%.

Ο πρόεδρος, Christopher Rodrigues, δήλωσε: “Αυτή η Κυβέρνηση κατανοεί την αξία που ο VisitBritain φέρνει στην τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας, αλλά η αγάπη αυτή έχει ένα σκληρό αντίτιμο. Ο VisitBritain θα ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, με περαιτέρω περικοπές γενικών εξόδων και μείωση του δικτύου του στο εξωτερικό, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την παγκόσμια προσπάθεια μάρκετινγκ που γίνεται.

Μένουν λιγότερο από δύο χρόνια, έως ότου τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιήσει σε πρωτοφανές επίπεδο την προβολή που προσφέρουν τα ΜΜΕ λόγω των Αγώνων, ώστε να ενισχύσουμε την εικόνα της Βρετανίας στο εξωτερικό”.

Μιλώντας από τη Μάλτα όπου βρέθηκε για το συνέδριο του ABTA ο πρόεδρος του VisitBritain πρόσθεσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά το γεγονός της μείωσης της χρηματοδότησης, και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία αυτή. Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης για το πως να δημιουργήσουμε την ως το δυνατόν ισχυρότερη εκστρατεία γύρω από τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 για την προώθηση της χώρας ως τουριστικού προορισμού, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα”.

Ο στωικός στη φιλοσοφία του Rodrigues αποκάλυψε ότι, παρά τις περικοπές στον προϋπολογισμό, ήταν οπαδός του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο David Cameron αποτελούσε “ένα βήμα αλλαγής” ως προς την υποστήριξη της κυβέρνησης για το VisitBritain.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του VisitBritain Sandie Dawe, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: “Αν και αυτή είναι μια σημαντική μείωση της χρηματοδότησής μας, αυτό δεν αλλάζει τους στόχους μας, οι οποίοι παραμένουν ακέραιοι. Αυτοί είναι: έμπνευση στον κόσμο να επισκεφθεί και να διερευνήσει τη Βρετανία, παροχή ενός παγκόσμιου δικτύου ικανού για την προώθηση της Βρετανίας, υπεροχή της τουριστικής βιομηχανίας και δημιουργία ενός διαρκούς αυτξανόμενου τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως αποτέλεσμα των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Υπενθυμίζεται ότι ο VisitBritain αυτήν τη στιγμή απασχολεί 250 άτομα και έχει παρουσία σε 30 χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024