Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟι Βρετανοί Τ.Ο. επιστρέφουν στην Τυνησία
Η Tunisair πετά κανονικά για Τύνιδα από τις 17 Ιανουαρίου

Οι Βρετανοί Τ.Ο. επιστρέφουν στην Τυνησία

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επανέρχονται με πτήσεις στην Τυνησία στο τέλος του Φεβρουαρίου, ακολουθώντας την αλλαγή στάσης του Υπουργείου Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της […]

Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επανέρχονται με πτήσεις στην Τυνησία στο τέλος του Φεβρουαρίου, ακολουθώντας την αλλαγή στάσης του Υπουργείου Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου<...>. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Τυνησίας, μεγάλες επιχειρήσεις διοργάνωσης ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Thomas Cook, Thomson και First Choice, σκοπεύουν να επαναφέρουν σε ισχύ τις κανονικές ωρες πτήσεις προς το Monastir της Τυνησίας γύρω στις 27 Φεβρουαρίου. Οι πράκτορες είχαν μεταφέρει πίσω στη Βρετανία όλους τους πελάτες τους και ακύρωσαν τις διακοπές στη χώρα, από τη στιγμή που ξέσπασαν οι ταραχές στα μέσα Ιανουαρίου.

“Κατά τον τελευταίο μήνα, η Τυνησία γνώρισε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής και μεγάλων αλλαγών, ωστόσο η κατάσταση έχει πλέον ηρεμήσει και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι το Foreign office έχει αλλάξει τις Οδηγίες του αναλόγως”, δήλωσε ο Anissa Ramoundi, διευθυντής του Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Τυνησίας σε Ην. Βασίλειο και Ιρλανδία. “Με την διεξαγωγή των επερχόμενων ελεύθερων εκλογών και τη `γέννηση` μιας πιο ανοιχτής και φιλελεύθερης κυβέρνησης, οι Τυνήσιοι είναι πλέον αισιόδοξοι για το μέλλον. Η βρετανική αγορά είναι εξαιρετικά σημαντική για την Τυνησία και ελπίζω ότι οι Βρετανοί επισκέπτες θα μας στηρίξουν, καθώς η χώρα στέκεται ξανά στα πόδια της, με την επιστροφή στα θέρετρά μας για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Οι τουριστικές περιοχές Yasmine Hammamet και Port El Kantaoui δεν βρέθηκαν ποτέ στο επίκεντρο των ταραχών και οι Τυνήσιοι που ζούν έκεί ανυπομονούν να γυρίζουν στις εργασίες τους και να εξασφαλίσουν ό,τι χρειάζεται για να έχουν οι επισκέπτες μας αξέχαστες διακοπές”.

Η Tunisair λειτουργεί κανονικά το πτητικό της πρόγραμμα για Τύνιδα από τις 17 Ιανουαρίου.

Τον περασμένο χρόνο σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου αύξηση των επισκεπτών από το Ην. Βασίλειο στην Τυνησία, με 353.282 αφίξεις (αύξηση έως 28% για το 2009), υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 350.000 επισκεπτών το 2006.

Ζημιά 20 εκατ. λιρών για την Thomas Cook λόγω των ταραχών σε Τυνησία και Αίγυπτο

Σε δήλωσή του, ο Όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει στο μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων από την αναπροσαρμογή του προγράμματος προς άλλους προορισμούς. Η Thomas Cook ανέφερε αύξηση των εσόδων κατά 7%, σε 1,81 εκατ. λίρες το α` τετράμηνο του 2010, αύξηση που αντικατοπτρίζει την αύξηση του όγκου και τη βελτίωση του προϊόντος. Ο όμιλος μείωσε τις εποχιακές ζημιές κατά 10%, σε 37,3 εκατ. λίρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Manny Fontenla-Novoa, δήλωσε: “Σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, το οικονομικό περιβάλλον συνεχίζει να στηρίζει τη ζήτηση, η οποία αντανακλάται στις κρατήσεις και τη χωρητικότητά μας. Στο Ην. Βασίλειο, ενώ οι προοπτικές των καταναλωτών παραμένουν αβέβαιες, βλέπουμε μια αύξηση στις κρατήσεις του καλοκαιριού και τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κόστους θα ενισχύσουν περαιτέρω την εταιρεία”.

Δίνοντας μια εικόνα της σημερινής κατάτασης στην αγορά, η Thomas Cook δήλωσε ότι πριν τις ταραχές στην Αίγυπτο, οι κρατήσεις για τη χώρα από το Ην. Βασίλειο, για το χειμώνα, ήταν ήδη μειωμένες κατά 4%, κυρίως ως αποτέλεσμα της “δυσανάλογης” αύξησης του φόρους για τους επιβατες (Air Passenger Duty). Οι κρατήσεις του χειμώνα ήταν σχετικά σταθερές απέναντι σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024